diumenge, 22 de març del 2015

MINICUPCAKES D'AMETLLA I CARAMEL...VERSIÓ DELS DE LA FANTÀSTICA REBOSTERA NEUS MOYA

Avui havia de preparar dues coses...una dolçaina per a la padrina de la meva germana, que divendres va fer anys; i les postres de diumenge de casa, dedicades a la iaia que, per un dia, en comptes de fer de cuinera, ha vingut de convidada...Així que he decidit fer la mateixa recepta en dos formats...La recepta és una versió (perquè per a mi, això de seguir al peu de la lletra les receptes, és missió impossible...) dels cupcakes d'ametlla i caramel del Llibre "Cupcakes 50 receptes" de la Neus Moya de Lo Cupcake, que ha resultat ser una delícia...com tot el que prepara la Neus!!! A veure què us agrada més...si en format mini o en format maxi...de totes dues maneres el resultat ha sigut molt agradable a la vista i al paladar!!!



INGREDIENTS (per un pastís de 20 cm de diàmetre i 24 minicupcakes)
Per la base dels minicupcakes i el pastís
320 grams de farina de blat
6 ous
440 grams de sucre blanc
240 grams de mantega
120 grams de cacau
2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
1 culleradeta de bicarbonat
200 ml de buttermilk
40 ml de llet
un rajolí d'aroma de vainilla
100 grams d'ametlla picada

Per l'almívar
60 ml d'aigua
60 ml de moscatell
2 cullerades de caramel de mantega salada

Pel frosting (de formatge i caramel)
150 grams de mantega
410 grams de sucre llustre
150 grams de formatge crema tipus Philadelphia
3 cullerades generoses de caramel de mantega salada
una mica més de caramel de mantega salada i cagallons de xocolata per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot batem la mantega i el sucre, molt ben batut, fins obtenir una crema blanquinosa.


Després afegim els ous, un a un. No posem els següent fins que l'anterior no estigui incorporat.


Mentre els ous s'integren, barregem la farina (en aquest cas una ecològica, antigrumolls, de la marca Francine...que vaig portar ahir de França), el llevat, el bicarbonat i el cacau.



En un altre recipient barregem la buttermilk (que obtindrem barrejant 180 ml de llet i 20 ml de suc de llimona, i deixant reposar la barreja 10 minuts), la llet i l'aroma de vainilla.


Incorporem a la barreja de mantega, sucre i ous, la meitat de la farina, prèviament barrejada amb el cacau, el llevat i el bicarbonat, i tamisada...


...i la meitat de la barreja de buttermilk, llet i aroma de vainilla.


Batem una mica i acabem d'afegir la resta de la farina (sobretot tamisada).


Just quan tot estigui integrat, deixem de batre.


I ja mà, i amb l'ajuda d'una espàtula, incorporem l'ametlla picada.



Llavors repartim la massa entre les càpsules, en aquest cas unes de rígides, de topets, molt mones!!!



Quan reparteixo massa en motlles de minicupcakes, sempre ho faig amb una mànega de plàstic de les d'un ús...perquè és molt més pràctic i net!!!



Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 14-15 minuts, i, un cop cuits (sabrem que ho estan perquè en tocar-los, la massa retornarà, no quedarà enfonsada), els desenfornem i deixem refredar damunt una reixa.


Després preparem l'almívar per mullar-los i fer-los més melosos...Feu-lo deixant bullir un parell de minuts l'aigua, el moscatell i el caramel...jo vaig fer servir aquest, de mantega salada, que té un gust molt bo i original!




Un cop freds, punxeu els minicupcakes i els pinteu generosament amb aquest almívar. Ara només queda preparar la buttercream... Barregem, amb l'accessori globus, molta estona la mantega i el sucre llustre (ben bé 10-12 minuts), fins obtenir una crema blanquinosa.


Hi afegim, el formatge blanc, tipus Philadelphia, ben fred, i continuem batent.


Per acabar hi aboquem el caramel de mantega salada, i acabem de barrejar...


Ha de quedar una crema molt suau i brillant.


La repartim per sobre els minicupcakes, ben freds, amb l'ajuda d'una mànega pastissera amb forma d'estrella oberta, començant pel mig i fent un espiral (així no ens queda un barret enlairat, sinó tipus rosa).


I, per acabar, decoreu amb una mica més de caramel de mantega salada i cagallons de xocolata...Ja veureu quina cosa més xula!!!




I exactament el mateix he fet amb un motlle de 20 cm. de diàmetre, tallant pel mig el pa de pessic obtingut, almivarant generosament les dues parts, i fent dues capes de buttercream!!!


El format maxi també ha sigut molt "resultón"!!!



Que vagi de gust!!! I gràcies Neus per la recepta!!!

7 comentaris:

  1. M'encanten les teves versions de les receptes! Aquest maxi cupcake té una pinta divina!!!

    ResponElimina
  2. Bueno Mónica!! Que delicia todo!! Se ve tremendamente rico, una verdadera tentación!! Besosss

    ResponElimina
  3. Aixxxx deu estar deliciós això!! Com t'ho fas per fer sempre aquestes coses tant bones Mònica?? ;P
    Avui petons no, mossegades!!
    Anna

    ResponElimina
  4. Que rico Mónica!!! Todo una delicia.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Aleeeee, aleeeee!!! Quina estrena de llibre més fantàstica!!!! Ets una màquina!!!
    Petons i...bona setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Sigui com sigui jo ja hi clavaria mossegada!!! Noia quin espectacle :) Molt bo!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Tenen una pinta boníssima!! No he menjat mai un pastisset d'aquests, pero no puc dir que no me agreuen :)
    petons

    ResponElimina