diumenge, 10 de maig de 2015

PASTÍS DE PASTANAGA AMB SALSA DE XOCOLATA BLANCA

Berenar de diumenge després de dia de platja...tothom tenia ganes d'alguna cosa dolça...i com que tenia a casa un pot de melmelada de pastanaga -que ha resultat ser molt bona-...m'he posat a inventar al voltant d'aquest ingredient...que a casa és mooolt present, fins i tot recomanat pel metge!!! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per un pastís de 18 cm de diàmetre)
Per la base
180 ml d'oli de girasol
200 grams de sucre blanc
2 ous
1 iogurt grec
1 culleradeta de vainilla en pasta
200 grams de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1/2 culleradeta de nou moscada
un grapat de panses
180 grams de pastanaga ratllada

Pel farcit
1/2 pot de melmelada de pastanaga

Per la salsa
150 grams de xocolata blanca de cobertura
150 ml de nata líquida
50 grams de mantega
fondant de colors per decorar

PREPARACIÓ
Primer, amb l'ajuda de l'accessori pala de la KA, barregem el sucre i l'oli.


Llavors hi afegim els ous, i continuem barrejant fins que s'integrin.


Incorporem la meitat de la farina (prèviament barrejada amb el llevat, el bicarbonat i la nou moscada, i tamisada).


Ara és el torn de la pasta de vainilla i el iogurt grec.



Barregem una mica i acabem d'afegir la farina.


 Un cop incorporada la farina (no us passeu de remenar), i ja a mà, incorporem les panses i la pastanaga ratllada.



Mirem que aquests darrers ingredients quedin ben repartits.


Aboquem la massa en dos motlles de 18 cm de diàmetre, prèviament untats amb mantega o ruixats amb spray antiadherent (la meitat de massa a cada motlle.


Enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 30 minuts, o fins que en punxar la massa, surti l'estri net.


Deixem refredar les bases damunt una reixa. En aquest cas, han quedat tan planetes que no ha fet falta igualar-les.


Un cop fredes, repartim la melmelada per damunt d'una de les bases, i tapem amb l'altra.



Mentre les bases es couen, podeu preparar la salsa de xocolata. Poseu en un bol la xocolata blanca i la mantega, tot tallat a trossets, i incorporeu la nata bullent.



Deixeu reposar uns minuts, i després remeneu fins obtenir una barreja força líquida.


Si us queda algun grumoll no patiu, podeu colar-la... Deixeu refredar i, un cop el pastís fred i muntat, aboqueu-la pel damunt.


Si poseu una estona el pastís a la nevera, abans de tirar-hi la salsa per sobre, aquesta quedarà una mica més agafada i no caurà tan pels costats...A casa, com que no podien esperar, s'ho han cruspit tot tebi...i han dit que estava  deliciós!!! Si no el serviu després de salsejar, reserveu a la nevera.


 En el moment de servir a taula, decoreu amb unes pastanagues de fondant!


No és el típic pastís de pastanagues amb cremes al damunt...és molt humit i esponjós, i la salsa de xocolata blanca encara l'amoroseix més...


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Crec que la xocolata blanca i la pastanaga han de fer una combinació espectacular! Em tornen boja el bescuit de pastanaga així que aquesta recepta me l'apunto. No sabia que la Vieja Fàbrica tenia melmelada de pastanaga. La buscaré. Un petonet!

    ResponElimina
  2. Noia, un pastís molt molt molt original!!!! No he tastat mai un pastís de pastanaga.....
    Petonets i bona setmana,Mònica!!!
    Olga

    ResponElimina
  3. Doncs què vols que ens sembli: que ha de ser molt bo!!! I és fantàstic tot el ventall de noves melmelades que es poden trobar actualment al mercat, oi? Fa pocs anys només hi havia la maduixa i el préssec jajaja
    Petons
    P.S - com va anar el cap de setmana reboster?

    ResponElimina
  4. Quin pastís tan "mono" que t'ha quedat... m'encanten els de pastanaga. Bon invent!
    Marta

    ResponElimina
  5. Aquest és un dels meus preferits! Per cert trobava a faltar les teves receptes, se'm fa la boca aigua!!
    Petons
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. Los pasteles de zanahoria son mi perdición.Me encantan.Bsss guapa.

    ResponElimina