divendres, 19 de juny de 2015

COCA DE TARONJA ALEGRADA...BEN CÍTRICA PER DINS I PER FORA

Us presento una coca, en format rodó i petit (per unes 6 porcions generoses), que s'acaba aviat...però que us agradarà tant que de ben segur la tornareu a preparar ràpidament... Està feta amb melmelada de taronja, per dins i per fora, i amb un licor del mateix cítric que l'alegra moltíssim...en fi, que té un gustet que fa que passi d'allò més bé a qualsevol hora! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per una coca de 18 cm diàmetre)
175 grams de mantega
175 grams de sucre blanc
3 ous
la pela ratllada d'una llimona ben grossa
200 grams de farina
25 grams de farina d'ametlla
10 grams de llevat químic tipus Royal
20 ml de licor de taronja
melmelada de taronja dolça

PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA la mantega, el sucre i la pela ratllada de llimona.



Batem fins obtenir una textura ben cremosa (això pot prendre uns quants minuts) i un to blanquinós. És l'hora d'afegir els ous, un a un.



En acabat, incorporem les farines i el llevat, prèviament tamisades, i barregem bé, amb un batedor manual.



I per acabar, el licor de taronja...mmmm!!! No l'escatimeu!!!


Us ha de quedar una massa més o menys així...


Llavors aboqueu la meitat de la massa al cul del motlle, prèviament engreixat, i a sobre hi dipositeu una espiral de melmelada de taronja.


Cobriu amb la resta de massa...


...i torneu a dibuixar al capdamunt una espiral de melmelada de taronja.


Ja només us queda enfornar-la, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 30 minuts, o fins que estigui daurada per fora i en punxar-la per dins, l'estri surti net. En desenforneu-la, deixeu-la uns minuts al motlle, i després desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa.


I a menjar-la...que després de tanta espera "refredadora" segur que hi ha molta gana!!!

4 comentaris:

  1. Bona, boníssima!!!! Apuntada queda!!! Tinc un potet de melmelada de taronja casolana......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Deu ser molt cítrica... boníssima! I això de posar la melmelada en cru? M'enduc la idea, és de vici. Bona revetlla!
    Marta

    ResponElimina
  3. El més difícil... esperar a que es refredi per tastar-la! jo sóc molt de taronja, i m'encanta afegir melmelada a la massa, li queda genial. Un petó guapa!

    ResponElimina
  4. Hola que deliciosa receta, espero puedas mirar mi blog y darme tu opinion http://www.unasrecetasdecocina.com
    Saludos Fabi

    ResponElimina