dissabte, 11 de juliol del 2015

BUNDT CAKE DE PLÀTAN AMB SALSA DE XOCOLATA

Les nits d'aquesta setmana, en les que els llençols humitejats s'han convertit en l'enemic, he arribat a una conclusió i he pres una determinació. La conclusió és que el canvi climàtic és un fet consumat...si no com s'expliquen aquestes temperatures dia rera dia...i la determinació: que com continuem així, demano residència temporal al Pol Nord.... En fi, mentre això no arriba, i malgrat que pot esdevenir un esport de risc, de tant en tant obro el forn, això si, prèvia posada en marxa de l'aire condicionat...més que res per compensar!!! I en una d'aquestes, va sortir aquest bundt...que paga la pena amb escreix la calor passada per enfornar-lo!!! La genial recepta, amb variacions com sempre, la vaig treure de la web Sopars de Duro, que us aconsello visitar, i va servir per aprofitar uns plàtans ben lletjots que feia dies rondaven pel calaix de la nevera! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
350 grams de farina
350 grams de sucre blanc
225 grams de mantega pomada
4 plàtans madurs
2 ous
1 iogurt natural desnatat
2 culleradetes de pasta de vainilla Bourbon
10 g de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal

PREPARACIÓ
Posem el sucre i la mantega pomada (que amb aquesta calor queda amb aquesta textura en un tres i no res) en el bol de la KA, i batem fins obtenir una crema blanquinosa i lleugera.


Afegim els ous, un a un, i també la vainilla bourbon.


Llavors afegim la meitat de la farina (que haurem barrejat amb el llevat i la salt, i tamisat) i el iogurt, barregeu, i després la resta de la farina.


Per acabar, incorporeu els plàtans madurs, prèviament ben aixafats amb una forquilla.


Us ha de quedar una massa més o menys així.


Unteu generosament amb mantega el motlle de bundt escollit, i ompliu amb la massa. Alliseu la superfície i enforneu, en opció rebosteria, a 180 graus, durant uns 60-70 minuts.Si cap al final se us torra massa de sobre, tapeu amb paper d'alumini per acabar de coure.


Un cop cuit, deixeu una estona dins el forn apagat, i després desenforneu i deixeu refredar dins el motlle uns 30 minuts més. Si el voleu desemmotllat massa aviat, correu el perill que se us trenqui...i seria una llàstima.


Un cop desemmotllat, deixeu refredar completament.


Just abans de servir, glacejeu amb la xocolata -que haureu fos amb una nou de mantega-, i decoreu amb sprinkles de colors. Plàtan i xoco sempre és una bona combinació, i aquest pastís n'és una demostració! 


Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. A més de gran cuinera, ets una valenta!! Engegant el forn en aquestes dates! I per fer una delícia com aquesta! Et mereixes un munt d'aplaudiments!!! Un petonarro!

    ResponElimina
  2. Ummm, que bueno!!! Me encanta la combinación de plátano y chocolate.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. Jo m'apunto al Pol Nord amb tu, i a més allà podríem engegar el forn sense patir i fer aquestes delícies com la que ens portes avui, gran combinació el plàtan i la xocolata!! ànims i un petó!

    ResponElimina
  4. Que bo!! M'encanta la combinció plàtan-xocolata, i acompanyat amb una mica de gelat de vainilla mmmmmmmmmmmmm
    Anna

    ResponElimina
  5. Pedazo de bizcocho mas rico y esponjoso amiga.Buenas noches.

    ResponElimina