dilluns, 2 de novembre del 2015

BRINNER AMB DANIEL JORDÀ...I UNS BAGELS DELICIOSOS!!!

Un brinner és la fusió de dos termes de la llengua angles: breakfast i dinner (esmorzar i sopar), i fa referència a sopar el que normalment es pren per esmorzar...i qui millor que en Daniel Jordà per explicar-nos els secrets d'alguns pans per emprar com a base per un àpat com aquest! L'Àgata Albero, del meravellós Espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebron, va preparar-ho tot per a fer-ho possible, i de quina manera!!! Vam aprendre a fer llonguets i bagels, vam tastar alguns pans delicatessen, de l'obrador d'en Daniel (de xoriç, de panceta, pan de muerto, pannetone...i molts més), vam maridar-los amb cerveses del BBF (el Barcelona Beer Festival), presentades amb gran passió pel seu director -que va aconseguir que jo tastés la cervesa...o millor dit, diverses cerveses...per primera vegada-, i vam participar en un gran concurs, estil show televisiu, amb la complicitat dels entregats paradistes del Mercat de la Vall d'Hebrón...que va guanyar el meu equip!!! En fi...una tarda rodona, en la que vaig compartir rialles i experiències amb gent coneguda i estimada, i en la que també vaig conèixer personalment a gent fantàstica que seguia per la xarxa, i a la que ara ja puc posar cara i somriure!!! Les fotografies d'aquesta entrada no fan justícia al que vam viure, veure i gaudir el grup de blocaries i amants de la gastronomia que ens vam reunir...però no podia menys que fer un petit homenatge a la diada, i als que la van fer possible!!!

Tot va començar amb una magnífica presentació de l'Àgata Albero, l'amfitriona de l'esdeveniment, d'en Daniel Jordà i el director del BBF.


I ràpidament vam començar amb els maridatges de pa i cerveses...tota una experiència...i quin ventall de sabors!!!




 Entre tast i tast, en Daniel va anar preparant la massa...


 I després de deixar-la reposar...primer ens va ensenyar com plegar-la per preparar llonguets...




I després, a preparar uns deliciosos bagels...ideals per un brinner!!!


Un cop enllestida la teòrica...vam anar per la part pràctica...Vam dividir-nos en equips, i vam haver d'escollir un pa, i baixar ràpidament al mercat per aconseguir el millor farcit!!! El meu equip el formaven la Blanca de Juego de Sabores, l'Eva de Cuinant entre Llibres, la Montse de La Cuina de la Mussola, i en Jordi com a mentor...a part de mi mateixa..que no surto a les fotos perquè anava màquina de retratar en mà!!!


Nosaltres havíem triat el pa de xoriç...i vam haver de decidir quins ingredients hi combinaven millor...Aquí l'equip en plena tasca preparatòria.


Finalment ens vam decantar per un farcit de formatge de cabra fresc, melmelada de pebrot escalivat, cruixent de ceba i fulles de cabdell!!! Ah!!! I tb s'havia de maridar...naltros...ho vam fer amb una cervesa ben intensa!!! Mireu quin set de fotografia tan xulo va improvisar la Blanca amb una estanteria de l'Espai!


Totes les propostes van ser increïbles...


I el Jurat ho va tenir molt difícil...


Però el nostre entrepà va ser l'escollit...i aquí teniu els winners amb cara de plena satisfacció!!! Penseu que el premi és un nou curs, que pensem fer totes juntes, a l'Espai Cuina'm!!!


 I, abans de marxar, encara vam tenir l'oportunitat de fer postres, tastant un increïble pan de muerto preparat a l'obrador d'en Daniel Jordà...



...i un pannetone d'escàndol!!! Acompanyat d'una cervesa de llúpol!!!


En fi, tarda immillorable, amb companyia magnífica!


I, per arrodonir l'entrada, us ensenyo la recepta dels bagels...que, com veureu, vaig posar en pràctica, amb alguna petita variació (per exemple, la recepta de massa mare és una que faig servir jo, perquè en Daniel no ens en va donar cap de concreta), i que van esdevenir el deliciós sopar-brinner d'ahir a casa meva!!!

BAGELS BY DANIEL JORDÀ

INGREDIENTS (per uns 8-10 bagels)
Per la massa mare
300 grams de farina de força
una culleradeta de sal
180 ml d'aigua fresca
10 grams de llevat fresc

Per la massa
350 grams de massa mare
500 grams de farina
200 grams d'aigua
5 grams de llevat
10 grams de sal
1 ou
50 grams de mantega a temperatura ambient
llavors de rosella

PREPARACIÓ
El dia abans, preparem la massa mare, barrejant tots els ingredients, pastant-los fins que estiguin integrats, i deixant reposar el resultat, a la nevera, un mínim de 12 hores.




Passades les hores, traieu la massa mare de la nevera.


Amassem tots els ingredients menys la mantega. Per evitar que es neutralitzin, sempre mireu que la sal no es toqui amb el llevat.




Incorporem la mantega quan la massa estigui uniforme, acabem d'amassar (no en excés), i deixem reposar, tapada, en un lloc càlid, fins que dobli el volum.







Passat el temps, traiem una mica d'aire a la massa, i en fem porcions d'uns 90 grams aproximadament, i els donem la forma típica de bagel, com rosquilles amb un gran forat central.



Deixem reposar fins que doblin el seu volum.


Portem aigua a ebullició i incorporem els bagels un a un. Els coem durant 1 o 2 minuts per cada costat, traiem i escorrem.


Empolsinem generosament amb llavors de rosella (o del que preferiu...per exemple en Daniel Jordà, al curs, va fer-ho amb sèsam), i anem col.locant-los damunt una safata de forn.


Enfornem a 180 graus, opció rebosteria, durant uns 15 minuts, o fins que estiguin daurats.


Deixeu acabar de refredar damunt una reixa.



I ja teniu preparada la base per un "brinner" de luxe!!! Si els obriu, i com vaig fer jo, els farciu de melmelada de tomàquet casolana, formatge fresc, i tomàquets en oli...són una menja divina!!!


Que vagi de gust! I gràcies a l'Àgata Albero i l'Espai Cuina'm (un model d'aula de cuina lligada a un mercat de proximitat, que hauria de ser present arreu) per haver enriquit inestimablement la nostra cultura gastronòmica!!!

8 comentaris:

  1. Si és que aprendre i passar-s'ho bé costa poc!
    Ara haurenm de provar aquests bagels que no n'he fet mai...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. En efecto, fue una tarde de lo más divertida. La exposición que hiciste del bocadillo fue magistral; ante esa labia tuya el jurado no podía dar otro veredicto. Con respecto a estos Bagels, hasta Daniel Jordà se quitaría el sombrero.
    Un abrazo muy muy fuerte
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això d'enrollat-me és deformació professional!!! El mèrit el tenia el pa i el farcit que ens vam empescar! Encantadíssima d'haver-te conegut en persona! Petonarros!

      Elimina
  3. Quina entrada més xula, no t'has oblidat ni d'un detall! jo també m'ho vaig passar genial i és que teníem un súper equip, oi?? ja veig que ahir a casa vostra vau sopar d'escàndol, amb lo fan que sóc jo dels bagels!! un petonàs guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes ganes de trobar-nos de nou!!! I fes els bagels que estan de muerte!!! Petonarros!

      Elimina
  4. Què bé que us ho devíeu passar! Me n'alegro molt que hagis après moltes coses i que ens les expliquis al blog. Ja prenc nota d'aquests bàgels! A veure si m'animo a fer-los a casa! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser una gran tarda...Contentíssima que ens veiem al Ganxetes Tour! Petonarros!

      Elimina