dilluns, 2 de novembre del 2015

MELMELADA DE MANDARINA I PASTANAGA

Els dies de Fires a Girona són de bogeria...Tothom va amunt i avall amb la canalla, de les atraccions a les parades, del correfoc a la cercavila, del circ al concert a la Copa...en fi...que segur que més d'un haurà agraït que arribés el dilluns...en fi...que com que de temps per cuinar amb la tranquil·litat suficient per poder fer fotos n'he tingut poc, començo aquesta plujosa setmana amb la darrera melmelada que vaig fer abans de la Festa Grossa del meu poble...una melmelada de mandarina i pastanaga, que ha untat les torrades d'aquests darrers matins festius! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
1000 grams de mandarines (com més dolces millor)
200 grams de pastanagues
600 grams de sucre
el suc de mitja llima
1 culleradeta de canyella en pols

PREPARACIÓ
Triem unes mandarines ben dolces i unes pastanagues ben tendres.


Pelem les mandarines i en separem els grills.


Pelem les pastanagues i les tallem a trossets ben primets.


Hi afegim el sucre...


...i el suc de llima.


Remenem bé i ho posem a foc lent.




Ho deixem més o menys una hora, o fins que tot estigui ben estovat.


Ho triturem tot. Jo, en aquest cas, no m'he passat a l'hora de triturar, perquè buscava que s'hi trobés una mica de textura.


Afegim la canyella, i ho deixem al foc uns 20-30 minuts més, fins que adquireixi la textura desitjada.



Omplim els pots (prèviament bullits), i els tornem a posar a bullir uns 20 minuts més.


Un cop bullits, i trets de l'aigua (quan s'hagi refredat una mica i la temperatura permeti extreure'ls), els posem boca avalla i els deixem tota la nit així per assegurar el buit.


I ja la teniu llesta per endolcir els vostres matins, o tardes, o qualsevol moment del dia!



Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Es todo un placer poder desayunar con una mermelada casera y esta no es una mermelada cualquiera, es la mermelada del desayuno de los días festivos.
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Te molt bona pinta!
    Merces per la recepta!!

    ResponElimina
  3. A casa vostra segur que feu uns esmozars bons bons bons, perquè amb aquest assortiment de melmelades que estàs fent no pot ser d'altra manera. Molt bona combinació la d'avui, un petonàs!

    ResponElimina