Avui he anat a comprar a una botiga d'herbes, fruits secs, xocolates, llegums i pastes diverses que han obert darrera a casa. En realitat anava a comprar stevia, però he acabat agenciant-me una farina de castanyes que feia temps que volia provar! Quan he arribat m'he posat a buscar receptes per utilitzar-la, i la que m'ha fet més pillo era la proposta del fantàstic bloc Cuina per Llaminers. Per tant, he acabat apuntant-la i versionant-la, amb uns nabius blaus que també he comprat, i que m'han agradat tant que, a partir d'ara, formaran part del meu rebost! Ah!!! I el millor de tots, aquesta recepta és apte pels celíacs, ja que no porta gluten!!! Això si, heu de vigilar amb l'impulsor que feu servir que tampoc en porti!!!
INGREDIENTS (per a un motlle de 24 cm de diàmetre)
300 grams de farina de castanya (més una mica per empolsinar els nabius)
10 g d'impulsor químic tipus Royal (però sense gluten)
un pessic de sal
6 ous grans
300 grams de sucre
1 bon rajolí d'aroma de vainilla
200 grams de mantega fosa
una tassa generosa de nabius blanc dessecats
rom per posar-les en remull
sucre llustre per decorar
PREPARACIÓ
Primer de tot posem els nabius blaus dessecats en remull amb rom, i els deixem una bona estona.
Mentrestant, en un bol, barregem els ingredients secs (la farina de castanya, l'impulsor i la sal).
A part, batem els ous fins que tripliquin el seu volum.
Quan ja estiguin ben voluminosos, afegim el sucre poc a poc i batem una mica més a alta velocitat.
Als ingredients secs, hi incorporem la mantega fosa i l'aroma de vainilla i barregem....
...i tot seguit els ous, en tres tongades, molt i molt suament, i amb moviments de baix a dalt.
Al final, ha de quedar una massa força lleugera.
Ruixeu amb spray antiadherent el motlle escollit i ompliu amb la massa.
Escorreu els nabius, empolsineu-los lleugerament amb una mica de farina de castanya, i repartiu pel damunt, enfonsant-los una mica.
Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament uns 30 minuts, i, un cop cuita, traieu del forn, deixeu refredar i empolsineu generosament amb sucre llustre!!!
Us quedarà una coca genial, de gust molt original i amb un toc àcid dels nabius blaus que fa que passi d'allò més bé!!! Que vagi de gust!
Hola, andaba yo buscando una receta de coca para mi mashote que es catalán y hace mucho que no la come pues me lo traje a Asturias al pobre y me ge encontrado aquí jejeje me apunto la receta.:) no te escribo en catalá per que haría unas faltas de ortografía imperdonables.
ResponEliminaUn saludo!!