diumenge, 12 de juny de 2016

FLAM DE RATAFIA....UN DELS MILLOR REGALS QUE ET PODEN FER ÉS UN BONA RECEPTA!

Els que em llegiu sovint ja sabreu que sóc advocat, i que m'encanta la meva feina. En els darrers anys, com que per exercir cal que facis un màster amb pràctiques en un despatx, vaig acompanyada d'un futur lletrat, al que intento ensenyar els secrets de la professió. Un d'ells: que cal molta paciència perquè entre judici i judici, o declaració i declaració, hi ha moltes estones d'espera als passadisos! A més de moltes estones de carretera per arribar als diferents jutjats de comarques!!! En fi, que amb els lletrats en pràctiques, si o si, acabes travant amistat, i amb els dos darrers, a més, hem tingut la sort de compartir la dèria per la cuina, o sigui que ja us podeu imaginar com he gaudit de la seva companyia. Més enllà de vistes, lleis i codis, amb en David i la Marta hem compartit recomanacions gastronòmiques, consells de cuina i receptes...Doncs bé, us explico tot això perquè la recepta d'avui és un regal que m'ha fet la mare de la Marta, que ve de família de bons cuiners: el flam de ratafia! Moltíssimes gràcies, és una recepta impressionant, i jo sempre dic que una bona recepta és el millor regal que et poden fer!!!


INGREDIENTS (Per un flam gros rectangular)
7 ous
80 grams sucre moreno
850 ml de llet sencera
150 ml de ratafia
sucre cremat pel cul de la flamera

PREPARACIÓ
Col.loquem el sucre cremat al cul de la flamera.


En un bol a part, batem els ous i el sucre moreno.


Hi afegim la llet i continuem batent.


Per últim, afegim la ratafia.


Acabem de batre la barreja i l'aboquem a la flamera, que posem a coure al forn, amb escalfor a baix i a dalt i ventilador, al bany maria, a 180 graus, durant aproximadament una hora. Si es torra molt la capa superior, tapem la flamera amb paper de plata.


Un cop cuit, el deixem refredar, primer a temperatura ambient, i després a la nevera.


Abans de servir, desemmotlleu.


 Ja veureu quina cosa més bona!!!


Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Un flam amb ratafìa, hmmmm, aixo es ......"manjar de Dioses"

    ResponElimina
  2. Mònica....doncs ara tu ens has fet el regal! Gràcies per compartir-lo! Prenc nota!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Fa una pinta espectacular, i és que jo sóc molt "flamera"!! i quina sort han tingut aquests futurs advocats de compartir hores amb tu ;). Un petonàs!

    ResponElimina
  4. Ja estic fent la llista de la compra per demà! Això ha d'estar boníssim! Un petonet!

    ResponElimina
  5. Mmm, quina bona fila!! A mi com el flam m'agrada de tot...apuntat!!
    Clara

    ResponElimina
  6. Ohhhhhhh accepto el regal!!! Quin flam més bo!!!! Recepta apuntada! 😊 Gràcies!
    Petons

    ResponElimina
  7. Ohhhhhhh accepto el regal!!! Quin flam més bo!!!! Recepta apuntada! 😊 Gràcies!
    Petons

    ResponElimina