diumenge, 19 de juny del 2016

#GASTROTHERMALIA: UNA VERITABLE CIMERA DE BLOCAIRES GASTRONÒMICS A CALDES DE MONTBUÍ!

No és normal en mi tardar quinze dies en fer una entrada sobre una trobada blocaire...però és que, he anat una mica atabalada, i com que aquesta trobada, com ja us anuncio en el títol, va ser una veritable cimera gastronòmica, la narració requeria una mica de temps i dedicació. 
En primer lloc, gràcies, gràcies, gràcies a en Jordi i l'Anna de Retalls de cuina, per ser els millors organitzadors i amfitrions possibles, i per fer-nos conèixer una població -Caldes de Montbuí- i la seva gastronomia que ens ha ben enamorat!!! Van cuidar cada detall, van estar pendents de nosaltres, i ens van il.llustrar a través dels millors oradors possibles, calderins i calderines implicades amb el poble, amb el termalisme i amb les seves magnífiques menges!!!



Tot va començar al museu Thermalia, on es van rebre dos regidors de l'Ajuntament de Caldes de Montbuí. Com m'agrada comprovar que les autoritats senten passió pel poble que dirigeixen!
També vam poder gaudir de les paraules d'una representant del Consell Comarcal del Vallès Oriental, que ens va parlar dels productes autòctons de la zona i de les Fires que, al voltant de determinats productes de qualitat de la zona (tomàquet, cirera...etc), fa anys que exitosament celebren!




I just acabada l'explicació, i per tal d'agafar forces per emprendre la visita per la població i diferents establiments, ens van oferir un esmorzar de primera, amb productes de proximitat:  pa i carquinyolis del Forn l'Espiga d'Or, llonganissa d'Embotits Pedragosa, mongetes del Ganxet cuites amb aigua termal de Llegums Cuits Parellada amanits amb OOVE de la varietat Vera, autòctona del Vallès Oriental i vi de Torre Marimon


Després vam fer un recorregut històric per Caldes, seguint les passes del termalisme a la vila!!! Fonts, termes, safareigs, balnearis, farmàcies....la història de Caldes no es pot deslligar de cap manera d'un dels seus tresors: l'aigua termal!!!





Mireu en Marc que atent que estava a totes les explicacions!


I, seguidament -perquè la diada, d'intensa, en va ser molt!!!-, vam començar la visita pels productors de la població!!! Mai m'hagués pogut pensar que Caldes, en uns pocs carrers, amagués tan fantàstics productes....que, a més, vam poder degustar: Embotits Pedragosa, que té una llonganissa, un fuet i un xoriç 100% gall d'indi espectacular!!!...


Pastes SanMartí, fideuers des del 1700....una petita i artesanal fàbrica que constitueix un tresor de la producció artesanal!!!! La pasta SanMartí té un gust especial, i les seves varietats són, a més, estèticament, d'allò més original!!! Res a envejar a la pasta italiana!!!


També vam fer parada a l'Espiga d'Or, un obrador flequer que ha recuperat tècniques de les de tota la vida, i que ens van deixar parats amb la butipa...una mena de barretes amb forma de botifarra, fetes amb botifarra negra i d'ou, que em van encantar .....només dir-vos que, en vaig sortir amb una a les mans, que no va durar ni un minut!!!


I per arrodonir-ho tot, una visita a la Pastisseria Muntada, on vam tastar unes mousse de xocolata i pinya i coco, que causen addicció, i La Vallesana, un celler on vam poder degustar  els dos licors típicsde Caldes: les Flors del Remei i l'Anís de taronja...en Marc...com no...va haver d'agenciar-se una botelleta d'anís de taronja de la que ja es va enamorar al veure-la al museu de bon matí!



I després de tota aquesta deliciosa ruta, i d'una parada tècnica en un banc per recuperar l'alè amb la Montse de La cuina de la Mussola...


 ...vam fer camí cap a dinar a Can Mirko Carturan, on vam gaudir d'un menú a base de tastets i d'un showcooking que es mereix un aplaudiment!!!




Dir-vos a més, encara que no tinc foto perquè m'ho vaig cruspir en un tres i no res...que la Teresa de  Com a casa, res! ens va portar un petit four a tots, fet de núvol i xocolata...que va ser un gran final d'àpat!


I, quan ja ens pensàvem que la cosa no podia ser millor...resulta que va venir la cirereta del pastís: el bany al safareig de  Santa Esperança, ara convertit en uns banys termals!!!! De veritat us ho dic...no hi podeu deixar d'anar!!! Després del bany vam quedar com nous!!!



En fi, en resum: #Grastrothermalia va ser una diada espectacular, organitzada i executada amb excel.lència, que tardarem moltíssim a oblidar!!! I a més...ens en vam endur a casa un lot de regals esplèndid amb el que tindrem, una mica prop els sabors, les olors i l'essència de Caldes i rodalies!!!
Inclòs un lot de vinagres Gardeny, i una botifarra Salgot, que no tardarem a fer servir!!!



Què us ha semblat??? Per nosaltres....una jornada immillorable!!!

bany recomano anar a dormir directament, ja que quan vaig sortir m'havien d'agafar amb pinces.

3 comentaris:

  1. Un gran crònica, Mònica, i és que el poble de Caldes de Montbui dóna per molt!!..Per fer més d'una mini-cimera gastronòmica i històrica..i alguna cosa més que ja no podíem encabir en un matí. Ara només us queda poder tornar i gaudir-ho tot amb una mica més de tranquil·litat, ha,ha!!! Quina cara de esgotat que feia en Marc!! Una abraçada i fins ben aviat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi tornarem amb les nenes seguríssim!!!! Una gran jornada! No em cansaré de dir-vos que sou uns grans organitzadors! Quin poder de movilització! Petonarros i mil gràcies!

      Elimina
  2. Quin gran dia, oi?? Jo ja tinc ganes de repetir, on sigui!! Petonets i bona revetlla!

    ResponElimina