divendres, 26 d’agost de 2016

GALETTE DE FIGUES

En el darrer curs que vam fer amb algunes companyes blocaires, a l'Espai Cuina'm del mercat de la Vall d'Hebrón, vam aprendre a fer galette de nectarines. I l'altre dia vaig posar en pràctica els coneixements adquirits fent aquesta galette de figues, que va quedar molt bona, i amb una presentació molt vistosa! A més d'allò après a l'Espai Cuina'm, també em vaig guiar per les indicacions de la Blanca de Juego de Sabores, que les fa espectaculars!!! Això de la cuina, és un aprenentatge constant!



INGREDIENTS
Per la base
210 grams farina
100 grams de mantega
50 grams sucre
un pessic de sal
la pela d'una llimona ratllada
1 ou
Pel farcit
3 o 4 cullerades de melmelada de fruites del bosc
8 o 9 figues no massa madures
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
En un bol barregem la farina el sucre, la sal i la ratlladura de llimona, i barregem.


Llavors hi incorporem la mantega, freda i tallada a trossets.


Treballem amb les mans, suament fins obtenir una massa amb textura sorrenca.



És el moment de l'ou, una mica batut.


Treballem el just perquè quedi una massa homogènia. Sobretot, és una massa que no s'ha de manipular massa.


En fem una bola, emboliquem amb paper film, i deixem reposar a la nevera una bona estona (fins i tot, d'un dia per l'altre).


Un cop reposada, traiem de la nevera i estenem amb l'ajuda d'un corró, entre dos papers de forn, intentant donar-li una forma arrodonida.




Pel que fa al farcit, rentem bé les figues, les escapcem, i les tallem a rodanxes primetes.



Disposem un cercle de melmelada al mig de la pasta, deixant un bon voral.


Repartim les rodanxes de figa per sobre la melmelada.


Cargolem endins el tros de voral que hem deixat sense pastís. Ha de quedar amb una forma un pèl rústica, més o menys com a la fotografia que segueix.


I ja podem enfornar, aproximadament a 180 graus, opció rebosteria, fins que estigui dauradeta i cruixent (si se us torra de sobre, tapeu-la una mica amb paper d'alumini).


Deixeu refredar abans d'emplatar, i empolsineu amb sucre llustre just abans de servir.



Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. M'encanta la galette d'albercoc...perquè no la de figues?
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Ohhh que rica galette, eres una maestra repostera y para nada necesitas de mis indicaciones, de todas formas se agradecen los elogios.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Hola!
    La mantega no apareix a la llista d'ingredients, quina n'és la quantitat utilitzada?
    Gràcies!

    Isaac

    ResponElimina
    Respostes
    1. 100 grams...perdona l'oblit...ja està afegit! I gràcies per avisar!!

      Elimina