divendres, 14 d’octubre de 2016

MAGDALENES DE LLIMONA I NABIUS

Com que fa dies que la son ha tornat a abandonar-me, avui, ben aviat, ja tenia el forn encès...Abans de marxar a treballar he fet una producció important de magdalenes, de llimona amb nabius, provant alguns productes nous que tenia al rebost i que feia dies em cremaven a les mans...tots han donat molt bon resultat, i, a hores d'ara, ja no queda ni una magdalena!!! O sigui que si aquest cap de setmana voleu fer feliços als de casa...aquí teniu la recepta!


INGREDIENTS (Per a unes 30 magdalenes)
6 ous
350 grams de sucre
120 ml de llet
380 ml d'oli de girasol
420 de farina de blat ecològica
14 grams de llevat químic tipus Royal
el suc d'una llimona
la pela ratllada fina de 2 llimones
nabius congelats
perles de sucre

PREPARACIÓ
Batem una bona estona els ous i el sucre.



Un cop la barreja hagi, com a mínim, duplicat el volum, sense deixar de batre (encara que a menys velocitat) hi afegim l'oli, molt a poc a poc.


El mateix amb la llet.


I el suc de llimona.


Aboquem la pela ratllada de llimona i fem unes últimes batudes.


Ara és el torn de la farina, en aquest cas, una de blat ecològica que vaig comprar a França, i que dóna uns resultats genials!


L'afegim a cullerades, i batem el just fins que s'integri.


Si cal, fem les darreres remenades amb una batedor manual.


La massa us ha de quedar així! I l'haureu de deixar reposar a la nevera. Jo, normalment, la faig al vespre i la deixo reposant, tapada, fins l'endemà. Un cop reposada, la traieu de la nevera, li doneu unes quantes remenades a mà, i llesta!



Arriba el moment d'incorporar els nabius...en aquest cas, una capsa de congelats, que he deixat descongelar una estona en un escorredor.




Ho podeu fer de dues maneres: omplint els paperets amb la massa, amb l'ajuda d'una cullera de gelat...


....repartint uns quants nabius per sobre de cada una...


i enfonsant-les una miqueta...


....o abocant els nabius directament a la massa, barrejant una miqueta, i omplint llavors els papers....



D'ambdues maneres queden bé...potser més liloses en la segona opció. Per acabar d'arrodonir-les, només us queda repartir pel damunt unes perles de sucre...un dels altres tresors que mai oblido aconseguir en les nostres excursions a la Catalunya nord!!!



Per acabar, enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), uns 18-20 minuts o fins que estiguin dauradetes i, en tocar-les, la massa retorni (no quedi enfonsada).


Quan ja les tingueu cuites, deixeu refredar-les damunt una reixa...això si la família us ho permet...perquè a casa, de la reixa ja n'han volat unes quantes!!!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Noia....em sap greu que la son hagi marxat. Ara, en saps treure un rendiment força positiu! Quines magdalenes!
    Petonets i...bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. Eres la ventana a los nuevos productos. Siempre aprendiendo de ti. Gracias guapa.
    Blanca de
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina