diumenge, 22 de gener del 2017

PECAN PIE

Tinc tots els llibres de l'Alma Obregón...de fet, ja fa força anys, van ser ella i la Bea Roque que van inspirar-me per començar en el fantàstic i obsessionant món dels blocs de cuina...però, sense dubte, del que més partit n'he tret -perquè hi ha receptes fàcils però molt resultones, amb un pas a pas molt acurat-, és el darrer: "Un año de dulces". En ell, l'Alma deixa una mica de banda cupcakes i galetes per endinsar-se en una rebosteria més tradicional d'aquí i d'allà...en fi...que les penso fer totes!!! I, precisament per fer aquest pecan pie, del referit llibre, ahir, en una visita a la botiga Le Creuset de La Roca Village, em vaig agenciar (bé, en Marc em va regalar, i haig de dir que molt gustosament i sense pressió), un fantàstic motlle que, a partir d'ara, serà un convidat de luxe al meu forn!!! Jo sóc fan de Le Creuset...i a casa fa 40 anys que tenim la seva famosa cassola de ferro (la va comprar la meva àvia a França), i, de mica en mica, espero poder anar tenint algun altre dels seus estris dins el meu armari!!! En fi...a veure què us sembla aquest fantàstic pastís, tipus pie, que avui serà les nostres postres!!!



INGREDIENTS (per un motlle de 24 cm)
Per la massa
200 grams de farina
1 cullerada de sucre
1 pessic de sal
115 grams de mantega
45 ml d'aigua molt freda

Pel farcit
4 ous
250 grams de xarop de blat de moro
50 grams de sucre blanc
50 grams de sucre moreno
60 de mantega fosa
1 pessic de sal
300 grams de nous de pacaner

Us ensenyo aquest xarop, que potser és el més estrany de la recepta, però que
podeu trobar a qualsevol botiga on venguin productes americans, o per internet.
Jo el faig servir en aquesta versió light...però suposo que qualsevol va bé!
PREPARACIÓ
Comencem preparant la massa. Barregem, en un processador d'aliments, la mantega, la farina, el sucre i la sal.



Ha de quedar una massa sorrenca.


Llavors hi afegim l'aigua ben, ben freda i acabem d'amassar a mà.


No ha de quedar ni massa líquida, ni massa enganxosa.


Tot seguit, emboliquem la massa amb paper film i la deixem a la nevera uns 45 minuts.


Passada l'estona, estirem la massa entre dos papers de forn, fins obtenir una placa rodona que superi en uns 3-4 cm el diàmetre del motlle escollit.



És l'hora de passar la massa al motlle, en aquest cas, el meu motlle nou de Le Creuset, del que estic enamorada!!! Jo, al no ser dels desemmotllables, l'he ruixat una mica amb spray antiadherent.


Tallem les vores de la massa, perquè quedi a l'alçada just del voral del motlle, i reservem a la nevera.


Llavors preparem el farcit. Barregem els ous, amb el xarop de blat de moro, els sucres, la sal i la mantega fosa.



Quan ho tinguem tot ben integrat, afegim les nous de pacaner i barregem bé altre cop per tal que totes quedin ben xopes del líquid.




Només queda abocar el farcit dins el motlle, i mirar que quedi ben repartit.


Enforneu a 170 graus, opció rebosteria, aproximadament durant uns 45 minuts. Si veieu que la part superior se us torra massa, tapeu-la amb paper d'alumini a partir de la meitat de la cocció. Sabreu que està fet quan la massa estigui daurada i el farcit ben quallat.



El deixeu refredar una bona estona i ja el teniu a punt per servir!!! Oi que fa goig???!!!! Doncs a més està boníssim... ja esteu tardant a buscar els ingredients per a preparar-lo!!! Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Una tarta boníssima i molt adient per l'estrena del motlle. Petonets!!

    ResponElimina
  2. Una tarta boníssima i molt adient per l'estrena del motlle. Petonets!!

    ResponElimina
  3. Uhmmm! Qué buena pinta. Dónde compras las nueces pecanas? No las encuentro por ningún lado. Bss.

    ResponElimina