diumenge, 26 de març de 2017

MAGDALENES DE LLET CONDENSADA...ESTRENANT EL NOU LLIBRE WEBOS!

Dissabte no vaig parar fins aconseguir el nou llibre de Webos Fritos, "Magdalenas"...i diumenge, en arribar d'una fantàstica excursió pel camí de ronda de S'agaró -com la Costa Brava no hi ha res!-, el vaig estrenar...Vaig triar, per encetar un receptari que segur esdevindrà de capçalera, una recepta molt senzilla, amb pocs ingredients, i prou original: magdalenes de llet condensada. Són molt bones, i tenen una forma molt curiosa: s'inflen molt però queden planes de dalt (al llibre ja surten així)...i són ideals per aprofitar les restes d'un pot de llet condensada que volti per la nevera!!! Només dir-vos que, respecte la recepta original, he canviat l'OOVE per un bon oli de girasol, perquè trobo que les fa més suaus...A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per unes 26 magdalenes mitjanes)
6 ous
120 grams de sucre blanc
un pessic de sal
150 grams d'oli de girasol
200 grams de llet condensada
450 grams de farina de blat
20 grams de llevat químic tipus Royal

Aquest és el receptari en qüestió!
I aquesta la recepta escollida, perquè veieu que la forma plana
de les magdalenes és la que pertoca!

 PREPARACIÓ
Comencem batem fins que tripliquin el seu volum, els ous, el sucre i la sal.


Després, sense deixar de batre però més a poc a poc, afegim l'oli i la llet condensada...sempre rajolí a rajolí.



En acabat, i ja a mà, afegim la barreja de farina i llevat químic, prèviament tamisada.


Al final us ha de quedar una textura més o menys així.


Disposeu els paperets escollits (en e.l meu cas us de molt florals i artístics) a la safata d'enfornar magdalenes...


...i ompliu-los fins una mica més de la meitat. Ja només queda enfornar. Per fer-ho, preescalfeu el forn a 200 graus, i just abans de posar-les, l'abaixeu a 180 aprox. Coeu durant uns 18-20 minuts, o fins que estiguin daurades i en tocar-les la massa retorni (no quedi enfonsada)!



Mireu quines magdalenes més originals!!!!


Un cop cuites...desenforneu, deixeu refredar sobre una reixa, i gaudiu-les molt!




Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Doncs a mi em sembla que has triat una recepta genial per estrenar el llibre, no dubto que no devia ser una tasca fàcil!! molts petonets i que tinguis una molt bona setmana ;)

    ResponElimina
  2. Unes magdalenes bonisims.
    Aquest llibre té unes receptes espectaculars.
    El passeig de diumenge, preciós

    ResponElimina
  3. Si que són curioses, semblen de cotó fluix!
    Clara

    ResponElimina
  4. UUUUUaaaaalaaaa! Quina enveja! El tinc però encara no l'he pogut estrenar! Has fet una bona estrena!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina