dijous, 9 de març de 2017

ORANGE POUND CAKE

Fa molts dies que no publico res...el que significa, com us podeu imaginar, que he estat una mica liada amb la feina...però avui, arribant de Madrid, ja no m'he pogut estar d'encendre el forn i he preparat aquest dos orange pound cakes que estan deliciosos en uns motlles d'un sol ús, que fa temps vaig comprar, i que són ideals per fer dolços per regalar -que no és el cas-!!! Diu la Bea Roque, que és una experta en la matèria, que es tracta d'una mena de pa de pessic anglesos que es fan des de 1700, i que en els seus orígens es van començar a dir "pounds" perquè es feien amb una lliura (pound) de cada un dels quatre ingredients principals: farina, ous, sucre i mantega. A més, és característic fer-los en motlles rectacgulars, dels que aquí anomenem de plum cake. El resultat és molt bo...i són força senzills i ràpids de preparar! Animeu-vos!


INGREDIENTS (per dos pound cakes mitjans o un de gros)
175 grams de mantega
175 grams de sucre blanc
2 ous
175 grams de farina de blat
1 culleradeta de llevat
un pessic de sal
75 ml de llet sencera
la pela ratllada de dues taronges
suc de taronja i sucre llustre pel glacejat

PREPARACIÓ
Batem molt i molt bé el sucre i la mantega fins obtenir una crema esponjosa.


Hi afegim, batent més a poc a poc, els ous. Un a un.



En acabat és el torn de la pela de taronja ratllada.



I, per finalitzar, afegim la farina (prèviament barrejada amb el llevat i la sal), i la llet, a tongades, començant i acabant amb farina.




Us ha de quedar una massa més o menys així.


Que ja només heu d'abocar en el motlle o motlles, i aplanar una mica.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 40 minuts. Sobretot, abans de treure'l del foc, punxeu-lo per veure si de dins és cuit.


Un cop tret del forn, i mentre es refreda, prepareu el glacejar amb sucre llustre i suc de taronja, fins obtenir una crema amb textura de iogurt grec (més o menys, perquè tingueu una idea, per uns 150 grams de sucre, cal el suc de mitja taronja petita).



Amb l'ajuda d'una cullera, repartiu el glacejat per damunt els pound cakes ja una mica freds.


Ja veureu quina cosa més deliciosa!!!


Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Quina pinta tan estupenda que tenen i de 2 en 2!!!!

    ResponElimina
  2. Deliciós! Cada vegada m'agraden més els dolços amb taronja!
    Petonets,
    olga

    ResponElimina
  3. Wowwww que bons!!!!
    Jo ara fa dies que no faig cap tipus de coc, potser la setmana vinent m'animo!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. Els bescuits de taronja són dels meus preferits, i aquests amb aquest glasejat per sobre diuen "menja'm"!!! petonets guapa!

    ResponElimina