diumenge, 16 de juliol del 2017

PASTÍS FRED DE IOGURT I PRÉSSEC...UN FANTÀSTIC PASTÍS ESTIUENC!

Tant per la manera de fer-se -sense forn-, com pels ingredients -iogurt i préssec-, aquest podria ser un dels pastissos estrella de l'estiu!



INGREDIENTS (per un pastís rodó de 24 cm de diàmetre)
1 paquet i mig de galetes tipus napolitanes
140 grams de mantega fosa
8 iogurts
400 grams de nata fresca
6 cullerades de sucre blanc
préssec tallat a làmines
200  ml d'aigua
el suc d'una llima petita
12+3 làmines de gelatina

PREPARACIÓ
Comencem preparant la base. Triturem les galetes, les barregem amb la mantega fosa, i repartim la barreja pel cul del motlle rodó, prément bé. El motlle, prèviament, l'haurem folrat, cul i parets, amb paper de forn.






Deixem reposar a la nevera, i, mentrestant, anem pel farcit. Primer de tot, posem 12 fulls de gelatina a remullar en aigua freda.


Posem al foc els iogurts, la nata i el sucre, i barregem bé perquè el sucre quedi ben dissolt.




Un cop el sucre dissolt, hi afegim la gelatina, que haurem escorregut bé.




Un cop tot ben integrat, i no quedi cap grumoll de gelatina, podeu abocar aquest farcit sobre la base de galeta que teníeu reservada a la nevera.


Com que és un pastís força alt, cal que el deixeu quallar a la nevera un mínim de 6-8 hores. Quan estigui ben consistent, el traieu, i repartiu pel damunt el préssec tallat a làmines.




Quan el tingueu ben repartir, al vostre gust, pel damunt, amb molt de compte, hi aboqueu els 200 ml d'aigua, prèviament barrejats amb el suc de la llima, i a la que haureu incorporat 3 fulles de gelatina hidratada. Per tal que la gelatina es desfaci bé, podeu escalfat una mica l'aigua i el suc de llima.



Torneu a deixar reposar a la nevera 3 o 4 hores més...i ja el podreu desemmotllar i servir!



Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Tu estrategia de seguir cocinando pero sin encender el horno ya me gusta, ademas consigues igualmente unos postres buenísimos. Esta tarta está espectacular y yo tengo un árbol de melocotones. Me dejas una receta muy fácil, así que todo me viene a favor. Gracias guapa.
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina