dimecres, 22 d’abril del 2020

CAKE SALAT DE VERDURES

Avui ja he començat el dia dient-vos que, o hi posava color, o es faria dur de passar. Per això, fins i tot la recepta que he triat de primer plat, a més d'alegrar el paladar, és d'allò més agradable a la vista! Un cake salat de verdures! Amb un toc de formatge de cabra que el fa irresistible!


INGREDIENTS (per un motlle de cake rectangular)
3 pastanagues
1 tassa de pèsols (més alguns per decorar)
1/2 pebrot vermell gros
1/2 carbassó gros
3 ous
200 ml de nata líquida
50 grams de formatge curat de cabra ratllat
sal i pebre negre (acabat de moldre com diu en Jubany)

PREPARACIÓ
Comencem preparant les verdures amb les que voldrem fer el pastís. En aquest cas, he bullit una mica els pèsols; he fet el mateix amb la pastanaga, i l'he tallat a tires; i he saltejat rodanxes de carbassó i tires de pebrot vermell, amb una mica de sal i pebre.


Llavors batem els ous amb la nata, i salpebrem la barreja al nostre gust. També hi afegim el formatge de cabra (en el meu cas curat) ratllat.



Tot seguit engreixem i folrem un motlle de plum cake amb paper de forn.


Col.loquem una mica de massa de nata i ous i una capa de verdures, i així successivament (alternant capa de massa i capa de verdures) fins acabar com hem començat, amb una capa de massa de nata i ous.






Un cop tots els ingredients "col.locats", enfornem, al bany maria, a 160-170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 40 minuts, o fins que veiem que està ben "quallat". Si veiem que cap al final se'ns torna la part de dalt, la tapem amb una mica de paper d'alumini.


Un cop cuit, desemmotlleu i deixeu refredar dins el motlle.


Abans de servir, desemmotlleu i decoreu la safata amb uns quants pèsols.


El tall d'aquest pastís és una preciositat!


Que vagi de gust i molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada