diumenge, 12 d’abril del 2020

MONA DE PASQUA EXPRESS!

Si voleu fer una mona ràpida, i a gust de tothom, a qui teniu la recepta...es pot fer en poca estona i amb ingredients bàsics! Aquí teniu la recepta!


INGREDIENTS
Per les bases
6 ous
250 grams de farina
250 grams de sucre

Pel farcit
crema de cacau, melmelada...el que tingueu

Per la cobertura
200 grams de xocolata negra de cobertura
200 grams de nata líquida de muntar
1/2 teula de xocolata blanca ratllada

Per l'ornamentació de mantega
100 grams de mantega
100 grams de sucre llustre
1 cullerada de cacau pur en pols
2 cullerades de llet

pollets, ous, conillets, plomes o el que tingueu per decorar!

PREPARACIÓ
Batem molt i molt bé (a poder ser amb l'ajuda d'un batedor elèctric, 3 ous i 125 grams de sucre. Han de duplicar el volum i donar lloc a una massa suau i cremosa. Si ho bateu molt, no cal el llevat.



Llavors afegiu la farina, tamisada, amb moviments lents, de baix a dalt.


Us ha de quedar més o menys així.


Aboqueu en un motlle rodó, de 24 cm de diàmetre, prèviament engreixat.


Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 15 minuts, o fins que en punxar-lo l'estri surti net.


Repetiu l'operació, i ja tindreu les dues bases.


Un cop freds, trieu el farcit. Nosaltres, com que hi havia peticions diverses, n'hem fet la meitat de melmelada de maduixes i l'altra meitat de crema de cacau i avellanes.


Repartiu per sobre d'una de les bases, i tapeu amb l'altra.



Cobriu-la amb un ganache de xocolata. Com es fa? Molt fàcil. Talleu a trossets 200 grams de xocolata de cobertura, aboqueu-li al damunt 200 grams de nata líquida bullint, espereu uns 4 o 5 minuts i remeneu. Llesta la cobertura. Només heu de deixar-la durant uns 30 minuts perquè es refredi i agafi cos.





Repartiu per sobre els pans de pessic.


Ratlleu xocolata blanca i l'enganxeu pels voltants de la mona.



Ja només queda la tradicional decoració de mantega. Bateu tots els ingredients fins obtenir una crema ben suau. Poseu en una mànega amb boca arrissada, o en una bossa si no teniu res més, i decoreu!




Jo he fet pilonets al voltant, i un cercle al mig per col.locar els ous petits que tenia.


Molts pollets, conillets i ous de colors, i llesta!



Que vagi de gust! Bona Pasqua i molts ànims!

2 comentaris: