dissabte, 23 de maig del 2020

PIZZA CASOLANA, LA RECEPTA DE MASSA DEFINITIVA!

He fet moltes proves de masses de pizza, però aquesta que faig darrerament és la millor! Tot i ser prima, és esponjosa per dins i cruixent per fora, gustosa i aguanta qualsevol farcit sense quedar estovada...per tant, per mi, la massa definitiva! El secret crec que està en les farines. N'empro una d'especial per pizza i sèmola rimacinata, ambdues italianes, comprades a la botiga sarda del barri! Com m'agrada descobrir nous productes!


INGREDIENTS (per dues pizzes grans)
Per la massa
500 grams de farina per pizza
1/2 tasseta de cafè d'OOVE
320 ml d'aigua tèbia
un bon pessic de sal
25 grams de llevat fresc
4 cullerades de sèmola rimacinata

Pel farcit
tomàquet natural ratllat
formatge tipus havarti
mozzarela de búfala, tonyina, bacon, formate ratllat...o els ingredients escollits
una mica d'oli, sal, pebre negre i orenga en pols

Aquesta és la pizza especial per pizza.

I aquesta la sèmola rimacinata.

PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA la farina per pizza, l'oli, la sal, el llevat (mirant que no toqui la sal) i l'aigua tèbia, i amassem amb el ganxo fins que tot s'integri.


Quan la massa es desenganxi de les parets (ja veureu que és poc després), hi afegim un parell de cullerades de sèmola rimacinata, i acabem d'amassar un parell de minuts més.


En acabat feu una bola, l'arrebosseu amb una cullerada més de sèmola rimacinata, la tapeu i la deixeu llevar fins que dobli el volum. Amb la calor d'ara ja veureu que no tarda massa.



Un cop llevada, la desgasifiqueu, la disposeu damunt un paper de forn en el que haureu repartit la darrera cullerada de sèmola rimacinata, i, amb l'ajuda d'un corró, l'estireu ben prima. Amb aquesta massa n'hi ha per fer dos plaques mida safata forn gran standard, o sigui, pizza per 5-6 persones amb gana!




I ja podeu començar a farcir...tomàquet natural ratllat, formatge havarti, i un toc de sal i pebre negre com a punt de partida, i al damunt el que volgueu: mozzarella de búfala, tonyina, bacon, formatge ratllat....orenga en pols i un raig d'OOVE i cap al forn, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 10 minuts, i uns 5 minuts més només escalfor per baix.





Ja només us queda treure del forn i degustar! Ja veureu quina manera de "disfrutar"!!!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada