diumenge, 12 de juliol del 2020

GALETTE DE PRÉSSEC PLA (PARAGUAYO)

Les galettes són una mena d'empanades obertes, que tant en versió dolça com en salada, em tenen el cor robat! Aquesta d'avui l'he fet de préssec pla, i he aprofitat per preparar un pot de melmelada que tindrem pels esmorzars de la setmana! Ha quedat molt bona!


INGREDIENTS (per una galette i un pot de melmelada de préssec pla)
Pel farcit i la melmelada
12 préssecs plans
6 cullerades de sucre (si pot ser del de fer melmelada millor)
el suc de mitja llimona

Per la massa
200 grams de farina de blat integral
100 grams de mantega ben freda tallada a dauets
2 cullerades de sucre moreno
2 ous

PREPARACIÓ
Comencem pelant i tallant els préssecs plans. Necessitem fer-ne unes tires (aproximadament 25-30 per cobrir la galettes) que reservarem. 


La resta els tallem a trossets, els barregem amb el sucre i el suc de llimona i ho posem al foc durant uns 30 minuts. Obtindrem una melmelada deliciosa.




Mentre es cou la melmelada, podem anar fent la massa. Es tracta de disposar tots els ingredients en el bol de la KA, i barrejar amb l'accessori pala fins obtenir una massa, primer molt sorrenca, que poc a poc es va compactant. No cal barrejar excessivament, a la que es compacti, l'acabeu d'amassar a mà, formeu una bola, i la deixeu reposar unes minuts a la nevera perquè agafi cos.




Un cop refredada, amb l'ajuda d'un corró, l'estenem damunt un paper de forn. 


Al mig col.loqueu una capa de la melmelada de préssec pla


Pel damunt repartiu les llesques de préssec pla reservades.


I doblegueu les puntes cap a dins per "tancar" la galette. Els marges irregulars li donen un aspecte rústic genial!

Ja només us cal enfornar a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 30 minuts, o fins que veieu cuit el préssec pla del damunt i daurada la massa del voltant.


Just abans de servir, pinteu amb una mica més de melmelada, i encara us quedarà més vistosa!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada