diumenge, 21 d’octubre del 2012

CUPCAKES DE XOCOLATA I NOUS


Aquí arriba la meva primera recepta original (barreja de diverses que he vist de grans mestres pastisseres).
Es tracta d'uns cupcakes de xocolata i nous, amb "frosting" també de xocolata. Està clar que són per amants de la xocolata.
Aquí va la recepta per aproximadament uns 20 cupcakes:

Ingredients

Per la massa
200 grams de mantega a temperatura ambient
200 grams de sucre
4 ous
200 grams de farina
150 grams de xocolata negre
80 grams de nous picades
un polsim de llevat químic

Pel "frosting"
120 grams de mantega a temperatura ambient
450 grams de sucre llustre
75 grams de cacau
un rajolí de llet (depenent de la consistència que prengui la barreja)

Preparació


Es barreja el sucre amb la mantega a temperatura ambient fins que quedi una crema homogènia. Llavors s'afegeixen els ous un a un (millor treure'ls de la nevera una estona abans) i s'incorpora la xocolata (desfeta prèviament i deixada refredar una miqueta) sense deixar de barrejar (amb un batedor elèctric). Tot seguit s'hi aboca la farina i el llevat, tamisada, i es barreja, ja a mà, amb un moviment suau i embolcallant. Fet això, només queda omplir les càpsul·les i posar-les al forn, uns 15 minuts, a 180 graus.
Pel "frosting" de xocolata (o crema de mantega de xocolata en llenguatge tradicional), cal barrejar emb un batedor elèctric (primer a velocitat baixa i després més alta -per tal d'evitar que us quedi la cuina tota empolsinada de blanc-) el sucre llustre i la mantega a temperatura ambient. Hi aneu afegint el cacau, poc a poc, i el rajolí de llet. Cal aconseguir que us quedi amb una textura cremosa i consistent, sense arribar a ser massa espessa.
Un cop freds els cupcakes, i amb l'ajuda d'una mànega pastissera, els decoreu. Jo he fet dues versions: uns amb menys crema de mantega i un botó de fondant verd al damunt (perquè la càpsula també era verda),


i una altra amb més crema de mantega i un parell de botons.


Quan els torni a fer únicament cambiaré una coseta: els botons els faré de pasta de flors en comptes de fondant, perquè em quedin més durs.
A veure si us atreviu a provar de fer-los!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada