dimecres, 7 de novembre del 2012

PASTÍS DE CARBASSA

Avui no tenia pensat cuinar cap dolç, però a la meva mare una amiga li ha regalat dues grans i precioses carbasses per mi...i ja hi hem sigut...

Una carbassa ha anat destinada a una crema per demà sopar, però amb l'altra no m'he pogut estar de buscar alguna recepta per fer un pastís. Per internet he trobat un munt de receptes, algunes molt senzilles i altres amb força complicació. Al final, he decidit adaptar-ne una d'aquelles de dificultat mitjana que he trobat en una pàgina web que es diu "cuinaperllaminers.com" feta amb sucre moreno (veureu que, darrerament, m'estic convertint en una fan de les receptes amb aquesta varietat sucrera, ja que trobo que  dóna als pastissos un color, una textura i un gust molt peculiar i agradable). La recepta era per fer un pastís tipus "bundt", aquells que es fan amb un motllo corona, amb un forat al mig, però com que encara no en tinc cap (serà una de les coses que escriuré a la carta dels reis d'enguany), l'he fet amb un motlle rodó normal. He adaptat una mica quantitats i procés, i la veritat és que ha quedat un pastís molt suau i refinat.
Ingredients (per un motlle rodó tipus standard)

300 g de farina
Mitja culleradeta de llevat (tipus Royal)
Mitja culleradeta de sal
115 g de mantega a temperatura ambient
215 g de sucre morè
2 ous sencers a temperatura ambient
125 ml de llet sencera a la que s'ha d'afegir una cullerada de suc de llimona i deixar-la reposar 10 minuts
un pessic de canyella
1 culleradeta d'essència de vainilla
180 g de puré de carbassa

Preparació

En un batedor elèctric, a velocitat mitjana, es bat la mantega juntament amb el sucre fins que quedi una barreja ben suau.Tot seguit s'afegeixen els ous d'un en un, tot barrejant fins que quedin ben incorporats a la mescla.
A continuació, s'hi afegeix la barreja de farina, sal i llevat i es va alternant amb la llet (preparada anteriorment amb la llimona). Finalment s'hi afegeix el puré de carbassa (que s'aconsegueix posant trossos de carbassa pelada al forn, a temperatura alta, durant uns 20-25 minuts, i triturant els trossos un cop cuits), el pessic de canyella i la culleradeta d'essència de vainilla, i s'acaba de batre fins que quedi tot ben lligat. S'aboca la barreja dins el motlle prèviament untat amb mantega i espolvorejat amb farina.
S'enforna a 180ºC durant uns 45 minuts, fins que quedi ben daurat i cuit per dins (ho sabreu punxant-lo i comprovant si el punxó surt net).
Com a decoració, jo l'he cobert amb sucre llustre fent uns dibuixos.

Les meves filles grans, que estan una mica engripades, l'han pres per sopar, acompanyat d'un tassó de llet ben calent!!!


2 comentaris:

  1. En jordi diu que o teniu molts amics o us esteu posant rodons jajaajaja!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort que les nenes, que són les meves principals catadores, ho cremen tot...

      Elimina