diumenge, 16 de desembre del 2012

GALETES DECORADES GIMNÀSTICA RÍTMICA

En el club de gimnàstica de la meva filla volien regalar, pel Festival de Nadal, a les gimnastes, una galeta decorada, i em van demanar si les volia fer. Ha sigut la primera "gran producció en cadena" que he fet, o sigui que tot plegat ha sigut una miqueta estressant, però el resultat ha sigut força satisfactori. Com que no tenia tallador que anés bé per l'ocasió, vaig adaptar un dibuix que m'agradava, i vaig tallar les galetes, una a una. Llavors dels vaig decorar amb glaça. Finalment les vaig embossar, i els vaig penjar una etiqueta amb el nom del blog i la web, per tal que les destinatàries poguessin atrevir a reproduir-les! Aquí va la recepta d'aquestes galetes de vainilla!
Ingredients

Per la massa
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
350 grams de farina
1 culleradeta d'essència de vainilla (o 1 cullerada si és aroma).

Per la glaça
3 clares d'ou
600-700 grams de sucre llustre
20 gotetes de vinagre blanc

Preparació
Es posa en el recipient del batedor elèctric la mantega i el sucre, i es bat fins que queda una crema. Llavors s'hi afegeix l'ou i es continua batent. Finalment s'hi incorpora la farina barrejada i l'essència de vainilla. Es barreja tot bé i s'acaba d'amasar, a mà, sobre una superfícis enfarinada. Penseu que la massa estarà llesta quan no s'enganxi als dits. Pot ser que, en acabar d'amassar-ho a ma, hàgiu d'afegir-hi una mica de farina. Finalment, feu dues parts de la massa resultant, i les emboliqueu amb paper film, i ho deixeu una estona a la nevera. En treure-la, paquet a paquet, l'estireu fins aconseguir una placa d'un gruix aproximat de 0,5 centímetres, i les talleu.
Després es col·loquen en una plata del forn, folrada de paper, i es couen, en opció reposteria, a 180 graus, durant uns 10 minuts. Penseu que el temps de cocció dependrà de la mida de les galetes. Per tant, si són petites vigileu que no se us cremin!
Un cop tretes del forn i refredades, prepareu la glaça.
Per preparar la glaça cal posar en un bol les clares, el sucre llustre i el raig de vinagre i batre-ho amb el globus (el de batre clares). Es comença posant 200 grams de sucre llustre per cada clara, i se n’afegeix de cullerada en cullerada fins que quedi espesa. Es posa una mica d’aquesta glaça en una màniga, amb un boca del 3, i es perfila la galeta. A la glaça restant s’afegeix aigua, poc a poc, fins que si es fa una ratlla, i es compta fins a 5, desapareix. Això es posa en un biberó de plàstic i es fa servir per omplir la silueta feta dins la galeta.
El color a la glaça, amb el colorant, es posa al principi, quan s’acaba de fer la de perfilar (abans d’afegir aigua). El colorant es posa amb un escuradents i de mica en mica, per evitar que agafi més color del desitjat.
Passades 12 hores, podeu tornar a perfilar les galetes amb la glaça d'escriptura, o fer-hi detalls i enganxar-hi decoracions per acabar d'arrodonir-les.
Així van quedar les galetes ritmiqueres!







2 comentaris:

  1. Mónica, des de el CLUB RITMICA GIRONA, et volem donar les GRÀCIES.
    Ets una artista, amb la teva creativitat, bon gust i esforç, has aconseguit un regal super especial, que va agradar molt a petits i a grans. A més, eren boníssimes.
    La temàtica del Festival anava de Felicitat, Amor i Alegria, val a dir que les galetes portaven tots aquest ingredients afegits.
    El nostre agraïment. Una abraçada.

    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt contenta que us hagin agradat! Gràcies per la confiança!
      Mònica

      Elimina