diumenge, 2 de desembre del 2012

PASTÍS DE TARONJA I XOCOLATA NEGRA

Ahir tenia convidats i, a part de fer postres, havia de preparar el dinar, cosa que m'atabala una mica més que fer rebosteria. Així que vaig optar per uns postres "express", uns pastissos no gaire carregosos i de gustos variats, que poguessin agradar a tots els comensals.
El primer que vaig preparar és aquest de taronja i xocolata negra.
INGREDIENTS
Per la base:
125 grams de sucre
3 ous
125 grams de farina (de les que ja porta llevat incoporat)
Per farcit i cobertura:
1 pot de melmelada de taronja dolça
1 teula de 200 grams de xocolata de cobertura (72 %)
cagallons de xocolata
trossets de taronja confitada
glaça taronja
PREPARACIÓ
En el batedor elèctric barregem els 125 grams de sucre i els ous (cal batre la barreja fins que, més o menys tripliqui el seu volum inicial). Llavors incorporem la farina, a mà, fent moviments de dalt a baix amb una espàtula (no circulars). Posem la barreja en un motlle rodó (de pam i mig de diàmetre) prèviament untat amb mantega, i ho posem a coure, aproximadament 15-18 minuts al forn, a 180ºC.
Un cop cuit, deixem refredar el pa de pessic, i, un cop desemmotllat, el girem (fent servir com a part de dalt el cul) i l'obrim per la meitat. Untem l'interior, generosament, amb melmelada de taronja dolça, i tornem a juntar les dues meitats. Finalment, desfem la xocolata de cobertura al microones i la repartim per sobre el pa de pessic. Als costats, per tapar la junta, hi posem cagallons de xocolata.





 L'últim toc, un cop presa la xocolata, és decorar la superfícies amb glaça taronja i trossets de taronja confitada.


 Ja veieu que la presència era bastant bona, i de gust, encara millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada