dimecres, 26 de desembre del 2012

TORRÓ DE XOCOLATA, FRUITS SECS I WHISKY

Aquest torró el vaig començar a fer fa molts anys, i contradins tots els principis bàsics de la rebosteria (que és una ciència força exacta), surt bé hi posis el que hi posis, tan pel que fa ingredients com quantitats.
Es tracta de desfer, al bany maria (això si, per aquesta recepta res de microones), la quantitat que volgueu de xocolata negra amb una mica de manteja (aproximadament una nou de mantega per cada quart de quilogram de xocolata). Jo barrejo xocolata de cobertura amb xocolata de 72% cacau, perquè a casa la xocolata, com més amarga i negra, millor. Aneu remenant delicadament i, quan tingueu una crema, hi afegiu un raig generós de whisky. Pot semblar que la xocolata es tallar, però es tracta de remenar sense apartar del bany maria, fins que torna a adoptar la consistència cremosa (una mica menys que inicialment). Llavors hi afegiu els fruits secs (nous, ametlles, avellanes i panses, trossejant els més grossos), i aboqueu la barreja en motlles. Queda més o menys així:


Deixeu passar unes hores, en un lloc fresc, perquè quedi ben presa la xocolata. Un cop endurida, desemmotlleu i adorneu per sobre amb encenalls de xocolata blanca. Si sou xocolaters, boníssim és un adjectiu per aquest torró que es queda curt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada