dijous, 10 de gener del 2013

CUPCAKES DE GERDS

Després d'una sèrie de cupcakes de tons neutres i apagats, tenia ganes de convertir la meva cuina en una explosió de colors, així que, quan la meva mare em va encarregar uns cupcakes per regalar a una tieta acabada d'operar que volia anar a visitar no vaig dubtar ni un moment en decantar-me pels roses i vermells i, en conseqüència, pels gerds. Us deixo, doncs, la recepta d'uns cupcakes farcits de melmelada de gerds i coronats per una buttercream o crema de mantega, també amb gust a gerds, i una mora-llaminadura que li dóna un toc final "ideal"!

INGREDIENTS

Pels cupcakes (unes 18 peces)
225 grams mantega a temperatura ambient
225 grams sucre
4 ous
225 grams farina (de la de "bizcochos" que ja té el llevat incorporat)
1 culleradeta d'aroma de vainilla
melmelada de gerds
Per la crema de mantega (buttercream) de gerds
180 grams de mantega a temperatura ambient
320 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
Unes gotes d'essència de gerds
colorant rosa
 
PREPARACIÓ
Es bat la mantega i el sucre llustre, en una batedora elèctrica, fins que queda una crema. S'afegeixen els ous un a un i es continua batent (aquí sembla que la crema es talli però no patiu, només es que queda una mica líquida). Llavors incorporeu la farina, de cop (no cal passar-la pel sedàs) i l'essència de vainilla, i es continua batent fins que queda tot integrat. Després, amb una cullera d'aquelles de gelats, omplo les càpsul·les de cupcakes (en aquest cas també vermells, amb circumferències petites blanques) i ho poso a coure al forn, a uns 180 graus, durant uns 15 minuts. Un cop fets els traieu del forn, i els deixeu refredar. Després entra en joc el buidador. Haureu de buidar els cupcakes, farcir-los de melmelada de gerds i tornar-los a tapar, només amb la part superior de l'extret.
Aquesta imatge és de quan estava fent el procediment de farciment.


 
Després, prepareu la crema de mantega, que, com dic sempre, és nivell 0 de dificultat. Es posa en un bol la mantega a temperatura ambient i el sucre i es bat, primer a poc a poc, i un cop el sucre comenci a integrar-se, a més velocitat. Llavors afegim l'essència i les cullerades de llet i s'acaba de batre fins que la barreja adopta un color més blanquinós (uns cinc minuts). Al final, afegim el colorant i ho barregem a mà fins aconseguir el color desitjat. Després poseu la crema de mantega en mànegues i feu la decoració amb la boca i de la manera que la imaginació us suggereixi en aquell moment, afegint la mora de llaminadura al capdamunt, per acabar la vostra obra! Només un consell, la crema de mantega omple molt i pot arribar a ser carregosa, així que jo prefereixo sempre no abusar-ne...



 

2 comentaris:

  1. Ohhhhhhhhhh no en podem fer una mossegadeta???? quina ganaaaaaaaaaaaa m´ha entrat!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teletransportat a Girona i te'ls preparo en un plis....si encara no tens aquests poders (tot arribarà) no pateixis que te'ls preparo quan ens veiem. Una abraçada "chulilla"!!!

      Elimina