dilluns, 18 de febrer del 2013

CUPCAKES DE FORMATGE I GERDS

Feia dies que li havia promès a una amiga, embaraçada, que li prepararia uns cupcakes. La darrera setmana no m'he trobat massa bé (el mal de cap m'ha tingut força decaiguda), però diumenge, amb les forces recuperades, vaig col·locar-me el davantal, i a enfornar s'ha dit. Vaig preparar uns cupcakes de formatge i gerds, que va resultar ser una combinació genial. Llàstima que els gerds siguin tan prohibitius, perquè, en rebosteria, són un ingredient senzillament genial.
Aquí va la recepta...


INGREDIENTS (per uns 16 cupcakes mitjans)

Per la base
4 ous
200 grams de sucre blanc
100 grams d'oli d'oliva
100 grams de formatge tipus philadelphia
el suc i la pela ratllada d'una llimona
220 grams de farina
1 sobre de llevat royal
1 pessic de sal
1 pessic de bicarbonat
16 gerds

Per la cobertura (crema de formatge recepta d'Alma Obregón)
120 grams de mantega a temperatura ambient
300 grams de sucre llustre
125 grams de formatge philadelphia
1 cullerada de llet
16 gerds

PREPARACIÓ
Amb l'accessori globus del batedor elèctric, batem els ous fins que tripliquin el seu volum. Llavors hi afegim el suc i la pela ratllada de la llimona, i, sense deixar de batre, hi incorporem, molt lentament, l'oli. Tot seguit, el formatge tipus philadelphia. 
Quan estigui tot ben integrat, hi afegim, ja a mà, la farina (barrejada amb el llevat, la sal i el bicarbonat). Incorporem amb moviments de dalt a baix, per evitar que la massa perdi volum.
Llavors, posem una capa a cada paper. Hi col·loquem un gerd al bell mig, capgirat, i acabem d'omplir amb massa fins a les 3/4 parts del paper. Enfornem, a 180 graus, uns 15-16 minuts.
Quan traiem del forn, deixem refredar.


Mentrestant, preparem la crema de formatge. Posem tots els ingredients en un bol i batem amb l'accessori globus, primer a velocitat mitjana (per impedir surti dispersat tot el sucre llustre), i després a velocitat máxima, durant uns 5 minuts. Quan quedi ben cremosa, ja està la cobertura preparada.
Per decorar els cupcakes, fem servir una mànega amb la boca rodona llisa. Aquesta decoració no està feta amb un moviment circular de la mànega, sinó amb la mànega en posició perpendicular al cupcake, i apretant tres vegades, per fer com tres pilonets, cada cop més petits, un a sobre l'altre.
Coroneu la crema de formatge amb un altre gerd fresc (que haureu rentat i ben escorregut perquè no deixi suc).
Oi que queden molt vistosos???




I quan l'obriu, trobeu la sorpresa que heu col·locat dins, que li dóna un gust àcid fantàstic, i una presència molt original!!!


Que vagi de gust!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada