divendres, 1 de febrer del 2013

GALETES DE MANDARINA I GINGEBRE

Us ho prometo: aquí va la darrera recepta àcida de la setmana. La veritat és que, a l'hivern, les taronges, mandarines i llimones són part de la dieta fonamental de casa meva, i sempre n'hi ha la nevera a vessar.   D'aquí la dèria d'aquests dies de trobar receptes interessants que en portessin entre els seus ingredients. Aquesta l'he trobar al bloc "Encar's Bakery", que és brutal, d'imatge i de continguts. Són unes galetes de textura i sabor originals, i les he volgut fer amb una forma que em recorda les galetes que menjava per berenar quan era petita, rectangulars i amb els marges arrissats.
L'únic que heu de vigilar és que la massa és una mica humida i enganxosa (com si portés mel), i costa una mica de treballar, a l'hora de tallar les galetes amb els talladors.




INGREDIENTS
500 grams de farina
150 grams de sucre llustre
150 grams de suc de mandarina
150 grams d'oli d'oliva
la pela de dues mandarines ratllades
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat tipus Royal
2 culleradetes de gingebre mòlt

PREPARACIÓ
Barregeu amb el batedor elèctric el suc de mandarina, el rovell d'ou, la pela de mandarina ratllada i l'oli d'oliva. Quan estigui tot ben barrejat, hi afegiu la farina (prèviament barrejada amb el llevat i el gingebre) a poc a poc. Ha de quedar una massa humida i un xic enganxosa, que podeu acabar d'amassar, a mà, en una superfície una mica enfarinada. Emboliqueu la massa resultant amb paper film, deixeu refredar a la nevera un parell d'hores, i llavors l'estireu (amb un gruix d'uns 4 mm) i talleu les galetes amb la forma que volgueu. Es couen al forn, a uns 180 graus, uns 12-14 minuts. Aquesta és la pinta que feien dins el forn....


Trobo que són molt adequades per berenar, amb una presa de xocolata d'aquella taaaaaaan negra!
Que vagi de gust!




2 comentaris:

  1. Nosotras publicamos unas galletas parecidas pero sin ese toque de mandarina que seguro que las da un sabor especial. Nos lo apuntamos para la próxima vez!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bones, i amb molt gust de mandarina! Res millor que un aromatitzant natural! Llegiré les vostres receptes! Una abraçada!

      Elimina