dissabte, 23 de febrer del 2013

MUFFINS DE MADUIXA

No sé si acabarà nevant a Girona (jo sóc de l'opinió que, quan hi ha tants avisos i preparació, la neu no fa acte de presència i es dirigeix cap a un indret menys previsor), però, de moment, ahir a la tarda, nosaltres vam decidir combatre la gelor que imperava, amb una xocolata ben calenta, i uns muffins de maduixa. La recepta és molt senzilla i el resultat un bocinet de cel. Això si, com que porta maduixa a arreu, absteniu-vos de preparar-la els que sigueu al·lèrgics o tingueu alguna animadversió contra aquest fruit tan saborós! 


INGREDIENTS
350 grams de farina
200 grams de sucre
150 ml de llet
3 ous
75 grams de mantega
1 culleradeta de llevat tipus Royal
100 ml de puré de maduixes
un grapat de maduixes tallades a trossets
dues culleradetes de perles de sucre blanc

PREPARACIÓ
Batem els ous, i un cop hagin duplicat el seu volum, afegim, molt a poc a poc, la mantega fosa (al microones) i la llet tèbia. Després hi aboquem 60 ml de puré de maduixes (l'aconseguim triturant les maduixes amb un "minipimer"). Finalment, hi afegim la farina tamisada, prèviament barrejada amb el llevat tipus Royal i el sucre, i remenem bé fins que quedi tot ben integrat. Veureu que la massa, com a conseqüència del puré de maduixes, queda rosada.


Llavors omplim els motlles o papers de muffin fins a 1/4 de la seva capacitat, i, per sobre, repartim el puré de maduixes restant.


Acabem d'omplir els motlles o papers fins a 3/4 parts de la seva capacitat, i per sobre hi distribuïm els trossets de maduixa i les perles de sucre blanc.


Enfornem, a 190 graus, durant uns 20 minuts. Per comprovar si estan cuits, els punxem i mirem que el punxó surti net. En treure'ls del forn, deixeu refredar bé abans de desemmotllar, perquè si ho feu en calent, en ser molt esponjosos, podrien trencar-se.


Quedem molt vistosos i esponjosos...


I per dins, molt sucosos...


Que vagi de gust!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada