diumenge, 24 de febrer del 2013

PASTÍS DE LLIMONA I MERENGA

Sabeu aquells dies que us ve de gust alguna cosa dolça a mitja tarda i no teniu res al rebost per satisfer aquesta necessitat??? Doncs aquest pastís, que segons les meves filles és una mena de coca mullada, és una solució a tenir en compte. És ràpida de fer, queda molt presentable i és d'un dolcet afruitat d'allò més desitjable. Ara que, si vosaltres sou dels que no bereneu, o d'aquells que tan envejo que saben resistir-se als impulsos rebosters, també el podeu preparar per postres, i segur que la resta de comensals estan encantats!!!


INGREDIENTS (per un motlle baixet, d'uns dos pams de diàmetre)
Per la base
175 grams de mantega a temperatura ambient
300 grams de farina
200 grams de sucre blanc
185 ml de llet templada
1 i 1/2 de llevat tipus Royal
la pela ratllada d'una llimona
3 ous
40 grams de llavors de rosella
Per mullar-la
el suc de dues llimones 
dues cullerades de sucre blanc
Pel merenga
2 clares d'ou
3 cullerades de sucre blanc
un polsim de sal
unes gotes d'essència de llimona

PREPARACIÓ
Barregeu les llavors de rosella i la llet templada i deixeu reposar uns 10 minuts. Per altre costat, bateu la mantega i el sucre fins a obtenir una crema. Afegiu els ous i continueu barrejant fins que tot quedi ben integrat. Incorporeu, poc a poc, la farina, i la llet amb les llavors, alternativament, fins a acabar els ingredients. Per últim, i sense deixar de batre, afegiu la pela de llimona. Us quedarà una massa pigallada més o menys així:


Aboqueu en el motlle, prèviament untat amb una mica de mantega o amb spray antiadherent.


Enforneu, a 180 graus, uns 20 minuts, fins que quedi ben daurat (jo vaig fer uns 14 minuts amb el forn de baix, i la resta de temps amb l'opció rebostera (dalt, baix i ventilador). Quan traieu la massa cuita del forn, li feu diverses incisions amb un punxó.


Llavors, ruixeu els forats amb el suc de llimona barrejat amb el sucre.


Deixeu refredar, desemmotlleu, i col·loqueu a la safata on el volgueu presentar.


Just abans de servir, prepareu un merenga lleuger, col·locant a la batedora, amb l'accessori globus, les clares d'ou, el pessic de sal i les gotes d'essència de llimona i batent a la màxima velocitat. Quan comenci a prendre cos, aneu afegint el sucre, molt a poc a poc, com en plugim. Acabeu de batre fins que el merenga estigui a punt de neu (ben consistent). Llavors col·loqueu en una mànega, amb una boca rodona llisa, i distribuïu, formant pilonets que acabin en punxa, damunt la base.


Per acabar, torreu una mica el merenga, amb un cremador de flama (allò popularment conegut com "soplete" de cuina) o poseu uns minuts al gratinador, fins que les punxes es daurin.


Podeu servir acompanyat d'unes maduixes confitades...


Que vagi de gust!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada