Sabeu aquells dies que us ve de gust alguna cosa dolça a mitja tarda i no teniu res al rebost per satisfer aquesta necessitat??? Doncs aquest pastís, que segons les meves filles és una mena de coca mullada, és una solució a tenir en compte. És ràpida de fer, queda molt presentable i és d'un dolcet afruitat d'allò més desitjable. Ara que, si vosaltres sou dels que no bereneu, o d'aquells que tan envejo que saben resistir-se als impulsos rebosters, també el podeu preparar per postres, i segur que la resta de comensals estan encantats!!!
INGREDIENTS (per un motlle baixet, d'uns dos pams de diàmetre)
Per la base
175 grams de mantega a temperatura ambient
300 grams de farina
200 grams de sucre blanc
185 ml de llet templada
1 i 1/2 de llevat tipus Royal
la pela ratllada d'una llimona
la pela ratllada d'una llimona
3 ous
40 grams de llavors de rosella
Per mullar-la
el suc de dues llimones
dues cullerades de sucre blanc
Pel merenga
2 clares d'ou
3 cullerades de sucre blanc
un polsim de sal
unes gotes d'essència de llimona
PREPARACIÓ
Barregeu les llavors de rosella i la llet templada i deixeu reposar uns 10 minuts. Per altre costat, bateu la mantega i el sucre fins a obtenir una crema. Afegiu els ous i continueu barrejant fins que tot quedi ben integrat. Incorporeu, poc a poc, la farina, i la llet amb les llavors, alternativament, fins a acabar els ingredients. Per últim, i sense deixar de batre, afegiu la pela de llimona. Us quedarà una massa pigallada més o menys així:
Aboqueu en el motlle, prèviament untat amb una mica de mantega o amb spray antiadherent.
Enforneu, a 180 graus, uns 20 minuts, fins que quedi ben daurat (jo vaig fer uns 14 minuts amb el forn de baix, i la resta de temps amb l'opció rebostera (dalt, baix i ventilador). Quan traieu la massa cuita del forn, li feu diverses incisions amb un punxó.
Llavors, ruixeu els forats amb el suc de llimona barrejat amb el sucre.
Deixeu refredar, desemmotlleu, i col·loqueu a la safata on el volgueu presentar.
Just abans de servir, prepareu un merenga lleuger, col·locant a la batedora, amb l'accessori globus, les clares d'ou, el pessic de sal i les gotes d'essència de llimona i batent a la màxima velocitat. Quan comenci a prendre cos, aneu afegint el sucre, molt a poc a poc, com en plugim. Acabeu de batre fins que el merenga estigui a punt de neu (ben consistent). Llavors col·loqueu en una mànega, amb una boca rodona llisa, i distribuïu, formant pilonets que acabin en punxa, damunt la base.
Per acabar, torreu una mica el merenga, amb un cremador de flama (allò popularment conegut com "soplete" de cuina) o poseu uns minuts al gratinador, fins que les punxes es daurin.
Podeu servir acompanyat d'unes maduixes confitades...
Que vagi de gust!!!
Barregeu les llavors de rosella i la llet templada i deixeu reposar uns 10 minuts. Per altre costat, bateu la mantega i el sucre fins a obtenir una crema. Afegiu els ous i continueu barrejant fins que tot quedi ben integrat. Incorporeu, poc a poc, la farina, i la llet amb les llavors, alternativament, fins a acabar els ingredients. Per últim, i sense deixar de batre, afegiu la pela de llimona. Us quedarà una massa pigallada més o menys així:
Aboqueu en el motlle, prèviament untat amb una mica de mantega o amb spray antiadherent.
Enforneu, a 180 graus, uns 20 minuts, fins que quedi ben daurat (jo vaig fer uns 14 minuts amb el forn de baix, i la resta de temps amb l'opció rebostera (dalt, baix i ventilador). Quan traieu la massa cuita del forn, li feu diverses incisions amb un punxó.
Llavors, ruixeu els forats amb el suc de llimona barrejat amb el sucre.
Just abans de servir, prepareu un merenga lleuger, col·locant a la batedora, amb l'accessori globus, les clares d'ou, el pessic de sal i les gotes d'essència de llimona i batent a la màxima velocitat. Quan comenci a prendre cos, aneu afegint el sucre, molt a poc a poc, com en plugim. Acabeu de batre fins que el merenga estigui a punt de neu (ben consistent). Llavors col·loqueu en una mànega, amb una boca rodona llisa, i distribuïu, formant pilonets que acabin en punxa, damunt la base.
Per acabar, torreu una mica el merenga, amb un cremador de flama (allò popularment conegut com "soplete" de cuina) o poseu uns minuts al gratinador, fins que les punxes es daurin.
Podeu servir acompanyat d'unes maduixes confitades...
Que vagi de gust!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada