divendres, 8 de febrer del 2013

PASTÍS ESPECIAT FARCIT DE POMA


Aquesta recepta és molt suau, perfecte per després dels excessos d'aquestes diades de Carnaval. Els dies després d'ingerir botifarres, greixons i ous a dojo, un pastisset especiat farcit de poma al forn pot ser deliciós i digestiu!!! I, a sobre, és força fàcil de fer...




INGREDIENTS (per un motlle rectangular)
Pel farcit
4 pomes mitjanes
2 culleradetes de sucre moreno
1 culleradeta de canyella
el suc d'una llimona petita

Per la massa
140 grams de mantega
200 grams de sucre moreno
2 ous batuts
200 grams de farina amb llevat incorporat
1 culleradeta de gingebre
1 culleradeta de canyella
caramel líquid i boles de cereal recobertes de xocolata per decorar

PREPARACIÓ
Peleu i talleu les pomes ben primetes. Poseu en un recipient i barregeu amb dues culleradetes de sucre moreno, 1 de canyella i el suc d'una llimona petita. 


 Coeu la poma al microones fins que estigui ben tova. Després, en el batedor elèctric, poseu la mantega i el sucre, i barregeu fins a obtenir una crema. Afegiu els ous, poc a poc, sense deixar de batre, i, finalment, afegiu la farina prèviament barrejada amb la canyella i el gingebre. Bateu, més a poc a poc, fins a tenir-ho tot ben integrat.
Tot seguit, unteu el motlle amb una mica de mantega (o, com jo, amb spray antiadherent) i poseu una primera capa de massa.



Per sobre, repartiu la poma, i aboqueu la resta de massa, fins a cobrir tota la poma.


Enforneu, a 180 graus, uns 40-45 minuts. Per provar si està cuit, punxeu-lo i mireu si el punxó surt sec. Un cop cuit, deixeu refredat una mica i desemmotlleu. Poseu en una safata i decoreu amb regalims de caramel líquid i boles de cereal recobertes de xocolata. I ja el teniu llest per servir. Només una recomanació final: si la poma és de Girona, millor que millor!!!


QUE VAGI DE GUST!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada