diumenge, 17 de febrer del 2013

PASTISSETS DE PINYA

Tenia per casa un paquet de melindros una mica avorrits, i he decidit donar-los una finalitat, com no, ben dolça!!! Per fer aquest postre he fet servir idees de diverses receptes que he vist a llibres de cuina i a internet, i la veritat és que l'amalgama ha sigut estètica i gustosament encertada.
Són uns pastissets individuals, que es poden servir com a postre en un sopar o dinar "de compromís", perquè podríem dir que resulten força elegants, i colen com de pastisseria. A més no cal forn per preparar-los i els podeu tenir llestos des del dia abans (és fins i tot recomanable).A veure què us semblen...


INGREDIENTS (per a vuit pastissets individuals)
250 grams de melindros trinxadets
125 grams de llet condensada
165 grams de mantega a temperatura ambient
4 rodanxes de pinya en almívar i el seu suc
una mica de caramel
8 culleradetes de melmelada de pinya
ametlles picades
gerds i pinya deshidratada per decorar

PREPARACIÓ
Per fer-ho necessitareu uns motlles de silicona, o flameres, que podeu posar a la nevera. Jo he fet amb motlles de silicona i ha anat molt bé a l'hora de desemmotllar.
Comenceu trinxant els melindros a trossets petitons.


Després col·loqueu-ne una capa, ben apretada, a cada motlle, i la ruixeu amb mitja culleradeta de l'almívar de la pinya i unes gotes de caramel.


Després, prepareu una crema posant en un pot la pinya, la llet condensada, la mantega a temperatura ambient i mig gotet de l'almívar de la pinya, i tritureu bé. Quedarà humida i d'una textura una mica grumollada, però ja ha de ser així. Poseu-ne una capa generosa a cada motlle.


Tapeu amb una altra capa de miques de melindro, i remulleu amb l'almívar de la pinya (mitja culleradeta a cada motlle).


Tapeu amb paper de film, i deixeu a la nevera durant unes hores (com a mínim 6). Si ho feu el dia abans, molt millor. Un cop tret de la nevera, desemmotlleu amb molt de compte.


Sobre cada pastisset posar-hi una culleradeta de melmelada de pinya, ben estesa, i recobrir amb ametlla picada. Adorneu amb un trosset de pinya deshidratada i un gerd. El resultat, ja veieu que llueix força!




Que vagi de gust!!!

4 comentaris:

  1. T'han quedat preciosos! No sé perquè m'encanten les postres individuals, és com si les fessis expressament per... oi? Sembla més fàcil del que és aquest pastís, però segur que val la pena, quina pinta!! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat. En vaig fer 8 però a cadascú li vaig preparar expressament, i una mica diferent!!! És la pastisseria personalitzada!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. Mònica, aquest pastisset té una pinta esplèndida! La pinya m'encanta i ara m'has donat una oportunitat perfecta per comprar-me melmelada de pinya! Fa molts anys que no en compro i ara ja no tindré excuses! Espero aguantar la temptació i no menjar-me-la a cullerades! XD
    Molts petons :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que no la faràs servir tota, encara podràs fer-ne alguna cullerada!!! Si t'agrada la pinya, aquests pastissets són "pinya total"!!! Una abraçada Laia!

      Elimina