diumenge, 10 de març del 2013

MONA DE PASQUA TRADICIONAL INTEGRAL

Avui, després d'uns dies de vacances en família, he tornat a encendre el forn. I ho he fet per preparar una recepta de Pasqua. Us aviso que, pel que fa dolços, tinc predilecció per aquesta època de l'any, així que, a partir d'ara, i fins que regali la mona a la meva fiola, intentaré posar en pràctica diverses receptes tradicional i no tan tradicionals, per tal que pogueu endolçar les sobretaules dels vostres aquesta Setmana Santa!!!
La d'avui és una versió lliure de la mona de Pasqua tradicional, la dels ous durs a sobre, però en versió integral, amb farina integral i sucre moreno. No queda gaire dolça i és genial acompanyada d'un tall de xocolata negra, o sucada amb un tassó de llet amb cacau ben calentona....deixant l'ou dur per l'aperitiu, és clar...


INGREDIENTS
500 grams de farina integral
125 grams de sucre moreno
30 grams de llevat fresc
100 ml de llet tèbia
1 pessic de sal
1 culleradeta de canyella
100 grams de mantega fosa
3 ous
1/2 ou més batut per decorar
1 ou dur per coronar la mona

PREPARACIÓ
Barregeu el llevat amb la llet tèbia, fins que estigui ben dissolt, i reserveu. En un bol, barregeu la farina, el sucre, la sal i la canyella. Afegiu la llet i el llevat i comenceu a amassar (jo he fet servir el ganxo del batedor elèctric). Després, i sense deixar d'amassar, afegiu la mantega fosa i els tres ous batuts, poc a poc. Quan estigui tot ben integrat, feu-ne una bola i col·loqueu damunt una safata enfarinada.


Tapeu amb un drap, i deixeu llevar, en un lloc càlid, durant una hora i mitja o dues. Com a mínim, ha de doblar el seu volum.


Torneu a amassar una mica més i separeu-ne una petita porció. A la porció principal doneu-li una forma ovalada, i amb el trosset petit, feu un macarró llarg. Col·loqueu l'ou dur al bell mig, i rodegeu amb el macarró llarg. Tot plegat ho feu damunt d'una safata, folrada de paper de forn i untada amb mantega o spray antiadherent. Ho torneu a tapar amb un drap i deixeu reposar una hora més.


Passada l'estona comprovareu que la massa ha tornat a llevar, i que ha tornat a augmentar considerablement de volum.


Pinteu la superfície amb ou.


Llavors enforneu, a uns 170 graus, durant uns 35 minuts (aneu comprovant, no sigui que se us torri massa). Desenforneu i deixeu refredar uns minuts. I ja teniu la mona tradicional integral llesta per degustar!!!



Que vagi de gust!!!

2 comentaris:

  1. M'encanta la mona tradicional d'ou dur... i no la he provat mai amb farina integral. La provare de fer!!!
    Ptns.
    Lourdes

    ResponElimina
  2. Ha ha ha! Està bé que tinguis predilecció per coses dolçes en aquestes dates... boníssima mona! Jo la vaig fer així, tradicional, l'any passat, però sense fer servir farina integral... i m'ha agradat molt, la idea! Petonets

    ResponElimina