Tenia quatre croissants a casa que, bé havia de congelar, bé havíem de menjar-nos sucats en la llet l'endemà. Com que ni una opció ni l'altra em seduïa, vaig decidir fer-ne un púding. El púding és un postre d'origen anglès, a mig camí entre una coca i un flam, de textura força humida. És un dolç que serveix per esmorzar, per postres o per berenar, no massa dolç i fantàstic per aprofitar restes de pa sec, galetes...etc. Admet moltíssimes versions, o sigui que, podeu començar a fer volar la imaginació...
INGREDIENTS
4 croissants
4 ous
500 ml de llet
2 cullerades de sucre
caramel líquid
PREPARACIÓ
Agafeu els croissant, i talleu-los a trossos no massa gruixuts.
Agafeu un motlle rodó i aboqueu un bon raig de caramel al fons (que serà la part superior del pastís després de cuit).
Després disposeu una capa de trossos de croissants (que, insisteixo, haureu tallat a làmines no massa gruixudes).
A part, amb un batedor, a mà o a màquina, barregeu els ous, la llet i el sucre. Aboqueu la meitat d'aquesta barreja per sobre de la capa de trossets de croissant. Aixafeu una mica els trossets de croissant, amb una forquilla, perquè absorbeixin més i no sobresurtin.
Col·loqueu una nova capa de trossets de croissant i aboqueu la resta de barreja d'ous, llet i sucre. Torneu a prémer una mica els trossets de croissant amb una forquilla.
Agafeu un motlle rodó i aboqueu un bon raig de caramel al fons (que serà la part superior del pastís després de cuit).
Després disposeu una capa de trossos de croissants (que, insisteixo, haureu tallat a làmines no massa gruixudes).
A part, amb un batedor, a mà o a màquina, barregeu els ous, la llet i el sucre. Aboqueu la meitat d'aquesta barreja per sobre de la capa de trossets de croissant. Aixafeu una mica els trossets de croissant, amb una forquilla, perquè absorbeixin més i no sobresurtin.
Col·loqueu una nova capa de trossets de croissant i aboqueu la resta de barreja d'ous, llet i sucre. Torneu a prémer una mica els trossets de croissant amb una forquilla.
Enforneu, a 180 graus, durant uns 30-35 minuts, o fins que tot estigui ben pres. Desenforneu, deixeu refredar, i desemmotlleu alhora que el gireu (el cul ha de ser la part de dalt). Jo vaig adornar-lo amb una rodanxa de pinya dessecada...que va durar ben poc perquè el púding va volar!!!
Que vagi de gust!!!
Que vagi de gust!!!
oh!! Quina recepta d'aprofitament més genial. A mi el púding m'agrada així, amb croissants. El trobo més bo que fet amb melindros o altres llepolies. Genial, Mònica!
ResponEliminaÉs que els croissants, Marina, són molt més que un esmorzar cruixent!!! A casa en vam menjar a totes hores fins a acabar-lo!!!
EliminaAquesta recepta m'encanta ^^ A casa ho fem amb qualsevol cosa: magdalenes, pa de pessic, ensaïmada... Fins i tot pa :)
ResponEliminaA Formentera li diuen Greixonera (pq ho fan en cassoles de fang i allà se les anomena així) i és un postre molt popular, fins i tot típic XD
He canviat el directori del meu blog, ara em pots trobar en http://deliciesdellimona.blogspot.com
Molts petonets ^^
Laia, ja et tinc localitzada al nou directori. Com sempre tot el que publiques és genial...aquests àpats de primer, segon i postres són tota una inspiració!!!
EliminaAquest púdings són boníssims i no cal que sigui d'aprofitament , a vegades val la pena fer-los expressament. Molt bo
ResponEliminaJo penso el mateix Rosa Maria!!! Una abraçada
Elimina