divendres, 1 de març del 2013

MUFFINS DE NATA AMB CRUIXENT DE CACAU

Ahir us ensenyava una recepta de crumble de maduixes delicioses. Doncs bé, com que em va sobrar una mica de la massa que es fa servir per formar la crostra, li vaig donar una altra utilitat: fer-lo servir de cruixent per uns fantàstics i molt esponjosos muffins de nata, i així fer un altre dolç de contrast!!! Ja veure qué bons i esponjosos!!!


INGREDIENTS (per uns 10 muffins)
Pels muffins
175 grams de farina
125 grams d'oli de girasol
50 grams de nata líquida
2 culleradetes de llevat tipus Royal
2 ous (3 si són petits)
unes gotes d'essència natural de llimona
Pel crumble
50 grams de farina
30 grams de sucre
40 grams de mantega freda tallada a cubs
2 cullerades de cacau

PREPARACIÓ
Batem, a velocitat alta, el sucre i els ous, fins que dupliquin el seu volum i blanquegin de color. Sense deixar de batre, afegim l'oli i tot seguit la nata i les gotes d'essència. Batem uns minuts més. i, ja a mà, afegim la farina, barrejada amb el llevat, i tamisada. Intenteu remenar, molt suaument, de baix a dalt, per tal que la massa no baixi. Ompliu els papers que, recordeu, hauran de ser alts, perquè els muffins s'enfilen molt amunt!!! Jo folro flameres amb paper de forn.


Preparem el crumble, barrejant tots els ingredients en un bol, i, a mà o amb algun estri, fins a obtenir una farina gruixudeta...


Poseu una mica de crumble a sobre de cada muffin.


Enforneu a 180 graus, uns 20-25 minuts. Jo, els últims minuts, he posat opció rebosteria (baix, dalt i ventilador) per tal que es torrés una mica el cruixent. I, després d'aquesta estoneta...ja els tindreu preparats!!!




Que vagi de gust!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada