dimarts, 26 de març del 2013

PASTÍS DE GALETA, CREMA I GERDS

Volia fer un pastís de crema, però no volia fer servir ni pasta de full, ni pasta brisa, així que vaig decidir provar de fer una placa de galeta de cacau. Donat que vaig anar improvisant, podia haver sigut un d'aquells grans fiascos culinaris, però la sort de la rebostera atrevida em va acompanyar, i mireu com em va quedar!!!



 INGREDIENTS
Per la base
Un paquet de galetes Maria
100 grams de mantega a temperatura ambient
2 cullerades de cacau

Per la crema
Un litre de llet
1 canó de canyella
la pela d'una llimona
7-8 rovells d'ou
200 grams de sucre
90 grams de midó

Més un grapat de gerds per decorar.

PREPARACIÓ

Comenceu preparant la base. Per fer-ho, trinxeu les galetes María, la mantega i el cacau, amb l'ajuda d'un "minipimer".


Ha de quedar tot ben trinxadet, una mescla ben homogènia.


Llavors unteu un motlle rodó, baixet, amb mantega o amb spray antiadherent, i repartiu la massa per sobre. Premeu-la bé perquè es compacti.


Enforneu, durant 5 minuts (a 180 graus). Quan s'hagi refredat, desemmotlleu i bolqueu en una safata plana. Aquesta serà la base del pastís.


Llavors prepareu la crema pastissera, l'elaboració de la qual us vaig explicar, per exemple, a http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/01/pastis-de-crema-i-maduixes.html . La única diferència són les proporcions, perquè per aquest pastís necessitem fer un litre de llet, i que en comptes de maizena he fet servir midó (no tant comú en els rebosts de les cases, però molt aconsellable).
Un cop preparada la crema, l'heu de deixar refredar completament. Llavors, col·loqueu en una mànega pastissera, amb una boca rodona ben grossa i la repartiu per sobre la base de galeta que ja teníem preparada, fent cercles. A més, feu un pilonet on col·locarem cada gerd.


Renteu els gerds i assequeu-los bé amb un paper absorbent, perquè no deixin anar "aigüeta" damunt la crema. Finalment repartiu per sobre el pastís.


I ja teniu aquest vistós pastís preparat i a punt per servir!!! 


Que vagi de gust!!!

8 comentaris:

  1. aquet pastís no m'el perdu..senzill i bonic , amb aquets gerds que li donen el puntet.Gracies.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanten el gerds, llàstima que, a Girona, no són molt fàcils de trobar al punt! Però cada setmana ho intento! Una abraçada!

      Elimina
  2. Que rico pastel!!! me encantan los pasteles con crema echa en casa, quedan deliciosos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse, comparteixo amb tu l'entusiasme per la crema casolana. És un farcit deliciós! I sola també està genial! A casa escuren la cassola quan la preparo per qualsevol postre! Una abraçada!

      Elimina
  3. uau, que bo! Això sí que és inventar! Aquesta base de galeta m'ha sorprès, la faré aviat1 I la crema no cal dir-ho, al punt de textura. I amb gerd, el punt exòtic que corona aquesta meravella... he he. Petons i bona Setmana Santa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, gràcies per la descripció del pastís!!! Si que són exòtics els gerds, també el seu preu..., així que hem de buscar receptes en les que destaquin força!!!
      Una abraçada i molt bona Pasqua!!!

      Elimina
  4. Tot el que porti crema m'encanta i si a més ho combines amb fruita ........perfecte.
    T'ha quedat molt bé , de vegades va bé inventar o modificar les receptes al nostre gust.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Quima. Jo a vegades començo amb una recepta al davant, i vaig modificant tant, que el resultat no s'assembla gens a l'objectiu inicial...Tot s'ha de dir, a vegades la innovació acaba en desastre, però la majoria de vegades, n'obtenim quelcom millorat, o, si més no, més a la nostra mida!!! Una abraçada

      Elimina