dimarts, 30 d’abril del 2013

PASTÍS DE MANGO I XOCOLATA BLANCA

Ahir vam tenir una altra tarda de pluja i fred! Pilons de deures i examens de les nenes! Llistes d'encàrrecs pendents! Una grip galopant agreujada pel fred que he passat aquest matí al despatx, on algun il·luminat ha decidit tancar la calefacció central (que es veu no es podrà tornar a obrir fins que arribi el pròxim hivern...com si el temps d'avui fos primaveral)! Total, un cúmul de greuges que, necessàriament, necessitaven alguna coseta dolça per  apaivagar-los! Així que, entre estossec i estossec, i gelocatil i gelocatil, em vaig inventar  un pastisset -i parlo en diminutiu perquè va ser petit, mida parelleta-, que, segons la meva filla mitjana (que se'n va cruspir més de la meitat per berenar!) era "deliciós"! La deliciositat ja la jutjareu vosaltres mateixos si el proveu de fer, de moment, us deixo la recepta!


INGREDIENTS (per un pastís petit de 14 cm de diàmetre)
Per la massa
55 grams de mantega a temperatura ambien
110 grams de sucre moreno
2 ous
90 grams de farina de blat
60 ml de llet
1 culleradeta de llevat
un rajoli de llevat tipus Royal
50 grams de xocolata blanca desfeta i templada
100 grams aprox. de mango en almívar ben escorregut

Per la cobertura
75 grams de mango en almívar ben escorregut
75 grams de xocolata blanca desfeta i templada
75 grams de formatge fresc tipus Philadelphia
una culleradeta de cacau en pols

PREPARACIÓ
Primer de tot cal que escorreu bé el mango, i el ben assequeu (amb un paper absorvent). Heu d'anar en compte perquè és molt delicat i es desintegra  ràpidament.


Llavors comenceu a preparar la massa. Bateu el sucre moreno i la mantega, amb l'accessori pala del batedor elèctric, fins que quedi una crema granelluda.


Llavors afegiu el ous, un a un, i continueu batent per tal que s'integrin bé.


Després afegiu la farina i la llet, successivament, per meitats, sense deixar de batre (és a dir, primer la meitat de farina i la meitat de llet, batem fins que s'integri, i després l'altra meitat de tot i s'acaba de batre).


Finalment afegim la xocolata blanca desfeta i templada (és a dir, deixada refredar una mica), i el rajolí de vainilla, i acabem de batre.

Aquí teniu la xocolata blanca refredant-se una miqueta
Untem un motlle rodó, petit d'uns 14 cm de diàmetre amb mantega o spray antiadherent, i hi aboquem, aproximadament, la meitat de la massa.


Després repartim el mango, tallat primet, per sobre aquesta capa de massa.


Cobrim amb la resta de la massa i enfornem, a 170 graus (opció rebosteria, dalt, baix i ventilador), durant uns 40 minuts.


Mentrestant preparem la cobertura, que està deliciosa i, si no la "defenseu" amb pro coratge, no arribarà al seu destí final! Per fer-la bateu el mango i la xocolata blanca desfeta (deixada refredar). Com que el mango és molt tou no cal triturar-lo, en batre'l, amb l'accessori globus, ja s'anirà desfent.


Heu d'obtenir una mena de crema clareta.


Llavors és el moment d'afegir el formatge fresc (tipus Philadelphia) ben fred.


La crema s'espesseirà i es tornarà més blanca i suau. Aproximadament heu de batre uns cinc minuts a velocitat alta, amb l'accessori globus. Un cop obtinguda, reserveu a la nevera.


Tornem a la base. Desenforneu i deixeu refredar una miqueta.


Desemmotlleu i deixeu acabar de refredar completament. Aquest pastís és molt flonjo, i té l'interior esponjós i humit (pel mango), per tant, és delicat de manipular. Aneu amb compte!


Quan estigui ben fred, és el moment de posar-hi la cobertura de xocolata blanca. Jo he fet pilonets amb una mànega pastissera amb boca rodona.



El darrer pas consisteix en empolsinar la cobertura de xocolata blanca amb una miqueta de cacau en pols. Penseu que, si no el serviu al moment, l'heu de guardar a la nevera.


I ja el teniu llest! Oi que queda bonic???
Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Hola Mònica.
    Doncs m'ha encantat aquest pastís de mango. I serà un plaer fer-ho, perque ho expliques tan be i tan detalladament que és imposible que alguna cosa pugui sortir malament...
    A mi m'agraden els dolços, i si són ensucrats millor... encantada de conèixe't.
    un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies! Segur que et surt genial! I ja veuràs que és molt suau de gust i de textura! A mi també m'encanten els dolços ben ensucradets! Una abraçada!

      Elimina
  2. Perquè ho fas això? quina delicia de pastís, aquest també el provaré de fer!! només em falta el mango per poder fer-lo ja!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mango en almívar costa una miqueta de trobar, però paga la pena buscar-lo perquè està boníssim! Una abraçada!

      Elimina
  3. Hola Mònica, gràcies per la teva visita...!!! El teu pastís també és molt temptador, el farem quan ens haguem acabat el Plum Cake!

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que ja dic jo que això de la rebosteria, crea una mica d'addicció. Quan comences ja no saps com parar! Una abraçada Pilar!

      Elimina
  4. Mmmm...! No sóc masa de dolços però aquest pastís fa molt bona pinta! M'encanta el mango, però on l'has trobat amb almíbar?? Fet amb mango fresc no quedaria igual, quedaria eixut. Hauré d'investigar!
    Gràcies per la recepta!

    Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo l'he trobat en un supermercat de l'Estartit que tenen força productes originals (icing sugar, melmelades i geleas, i fruites exòtiques en almívar). Em sembla que era de la marca Juver, però no n'estic segura. Segur que en alguna botiga de queviures en trobes! Una abraçada Cristina!

      Elimina