El pastís Bakewell és un clàssic anglès. És un pastís de pasta brisa amb farcit de melmelada i recobert d'un esponjós bescuit d'ametlla. En realitat, aquesta és una versió una mica lliure, però mantenint l'essència de l'original! I per ser la primera vegada que el feia, va quedar molt vistós i bo! Us haig de dir que crec que és més apropiat per berenar que per postres, perquè és un pastís força consistent! Suposo que el deuen prendre amb el te de les cinc!!! Nosaltres el vam menjar amb el "granini" de les sis, però ens va entusiasmar!
INGREDIENTS
Una placa de pasta brisa
Un pot de melmelada de gerds
200 grams de mantega (més la que fem servir per untar el motlle)
220 grams de sucre llustre (més el que fem servir per decorar)
2 ous
175 grams de farina d'ametlla
3 cullerades de farina de blat
unes gotes d'essència de canyella
PREPARACIÓ
En primer lloc, untem el motlle (rodó i de parets baixetes) amb mantega o amb spray antiadherent.
Hi estenem la placa de pasta brisa (que molt millor si és rodona), i l'apretem bé contra les parets.
Llavors hi repartim la melmelada de gerds per damunt.
Hi afegim els ous hi continuem batent.
Finalment hi afegim les farines (la d'ametlla i la de blat), i l'essència de canyella, i acabem de remenar bé fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
Intentem tapar bé tota la melmelada, procurant que no es barregi amb la massa.
Finalment enfornem, a uns 170 graus, durant uns 35-40 minuts. La part superior ha de quedar ben daurada i quallada.
Finalment, quan ja estigui freda, abans de servir, empolsineu generosament amb sucre llustre.
Que vagi de gust!
Sí que és consistent sí, però bo també ho ha de ser i molt!! La pasta brisa va molt bé per fer aquest tipus de pastissos i la melmelada de gerds ha de quedar-hi boníssima!
ResponEliminaUna abraçada Mònica!
La veritat és que si, i recoberta amb aquesta mena de bescuit d'ametlla, tipus tarta de Santiago, queda molt original! Una abraçada Cristina!
EliminaAmb tot el que porta ha de ser boníssim... arribo a temps pel te de les 5? ;)
ResponEliminaPetons
Sandra
Tant se val Sandra, si no fas com nosaltres, i te'l menges amb el suc de taronja de les 19:00 hores! Una abraçada!
EliminaApa que bo!! :) no coneixia aquest pastís i ja m'han vingut ganes de tastar-lo. Per un dia com avui, seria ideal per berenar!! Petons!!
ResponEliminaBet
Jo el vaig preparar per un berenar, i va tenir força èxit! Un altre dia provaré de fer el pudding Bakewell, que és una altra variant d'aquest dolç anglès! Una abraçada!
EliminaUna versió lliure genial. I ha de ser boníssim!!! Petonets
ResponEliminaVaig mirar de seguir la recepta tradicional (cosa no gaire corrent en mi), però vaig afegir-hi l'essència de canyella que va acabar donant-li un gustet particular boníssim! Una abraçada Marina!
EliminaDoncs no el coneixia aquest pastís i té molt bona pinta! Marta
ResponEliminaI si el proves, segur que t'animes a preparar-lo!!! Una abraçada Marta!
EliminaHa de ser molt bo aquest pastís.
ResponEliminaUn petò de part de la Ione
Aquest si que el vaig poder arribar a tastar, i ho era força! Una abraçada per tu també!!!
Elimina