diumenge, 21 d’abril del 2013

PASTÍS DE PASTA DE FULL I NATA

 Ja veieu que, aquests darrers dies, he treballat força amb la pasta de full. És una de les meves moltes debilitats en rebosteria. En aquesta ocasió, i en honor a la meva mare: ensucrada, amb ametlla i ben farcida de nata. Senzillesa d'ingredients i de preparació, però molta elegància en el resultat, que fa que aquestes postres siguin dignes de la millor taula de diumenge!


INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
sucre
ametlla picada
ou
nata

PREPARACIÓ
Preneu la placa de pasta de full i dividiu-la en dues parts iguals. Una d'elles la ben punxeu amb una forquilla, i l'altra la pinteu generosament amb ou.


Després, cobriu la part pintada d'ou amb sucre i ametlla picada.


Enforneu, a uns 190 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 18-20 minuts. Desenforneu quan les plaques estiguin ben daurades.


Deixeu refredar completament les plaques cuites. Llavors, agafeu la placa que només heu punxat, i col·loqueu damunt la safata on volgueu servir el pastís.


Cobriu aquesta placa amb nata ensucrada (jo he utilitzat uns 500 ml de nata líquida al 35%, i unes 4 cullerades de sucre llustre, que he fet pujar amb el batedor elèctric, amb l'accessori globus, a gran velocitat, tapant el recipient per evitar que la meva cuina semblés un camp nevat). Jo he posat la nata amb una mànega amb boca arrissada perquè quedés "dibuixada", però ho podeu fer amb una boca rodona ampla, o senzillament amb la mànega sense boca!


Tapeu amb l'altre placa (la del sucre i les ametlles), i ja podeu servir!


 Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Com m'agrada la pasta de full amb nata, és una de les receptes que tinc pendents, però sempre he pensat en el típic tortell(però no ser com posar-m'hi)a partir d'ara ho tinc claríssim: Rectangle amb ametlles!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra!!! Home, el tortell és la forma clàssica, però aquesta també queda molt vistosa!!!

      Elimina
  2. La pasta de full és tan versàtil, m' agrada molt com l' has preparat amb la nata, com bé dius unes postres de diumenge!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pasta de full és a la pastisseria, el que un vestit jaqueta ve a ser en l'armari d'una persona, sempre se n'ha de tenir per si es presenta alguna ocasió especial!!!

      Elimina
  3. Uauuuu...aquet si que es una pasada !!!bendito hojaldre !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Ja ho pots ben dir Mamilu, la pasta de full és divina!!!

      Elimina
  4. Que buenisimo con este crocanti de almendra y nata.Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que era cruixent!!! Trobo que les ametlles lliguen amb quasi tot!!! Una abraçada Doris!

      Elimina
  5. Fantàstic et va quedar aquest pastís Mònica! La pasta de full ja saps que m'encanta i així, farcida de nata, mai falla!! I amb el crocant pel damunt... boníssim!!!

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La nata és sempre una aposta segura Cristina! Una abraçada bon Sant Jordi demà!!!

      Elimina