diumenge, 21 d’abril del 2013

PASTISSETS DE SANT JORDI DE PÈTALS DE ROSA

Feia dies que pensava en fer algun pastisset especial per Sant Jordi. La veritat és que la intenció inicial s'ha vist truncada per el meu forn, que ha decidit començar a fer l'imbècil a mitja tarda, per això, he hagut d'improvisar i he acabat fent uns pastissets sense forn que han quedat prou vistosos i dignes de tan emblemàtica diada. A més, estan fets amb un ingredient que també es simbòlic de la festivitat, la rosa. La peculiaritat d'aquests pastissets és que, tant la base com la cobertura tenen gust a pètals de rosa, i això és gràcies a una gelea de pètals de roses que vaig comprar a un dels meus establiments preferits: un supermercat de l'Estartit on tenen un munt de productes molt originals i selectes, tant de casa nostra com d'importació. És allí on fa uns dies, i en previsió de la data que s'acostava, vaig comprar la gelea, i també el sucre llustre que he utilitzat, que és el veritable "icing sugar" de les receptes anglosaxones. Espero que us agradi i ja us avanço que són molt senzills de preparar, així que teniu temps per fer-los per demà passat!




INGREDIENTS (Per mitja dotzena de pastissets)
Per la base
8 melindros grossets
50 grams de mantega fosa
3 cullerades de gelea de pètals de rosa

Per la cobertura (una crema de formatge fresc)
60 grams de mantega
150 grams d'icing sugar (o sucre llustre en el seu defecte)
65 grams de formatge crema tipus Philadelphia
1 culleradeta de llet
3 culleradetes de gelea de pètals de rosa
colorant vermell

Per la decoració
cinta prima de la senyera
una bola de fondant verd

PREPARACIÓ
Primer de tot us vull presentar l'ingredient estrella: la gelea de pètals de rosa. És un producte català, molt original i addient per la celebració d'aquesta setmana!


Fetes les presentacions, anem per feina! La base d'aquesta recepta, que no ho oblideu que no necessita forn, són els melindros. Si són secs, molt millor!


Agafeu els melindros, els partiu, i els col·loqueu en un recipient.


Els tritureu fins obtenir una mena de farina gruixuda.


Llavors hi afegiu la mantega fosa i la gelea de pètals de rosa.


Barregeu bé fins obtenir una massa humida, però no gaire enganxosa.


Amb l'ajuda d'un cercle (o un tallador alt de galetes), formeu les bases dels pastissets.


Pressioneu bé la massa, amb el dors d'una cullera.


Desemmotlleu i col·loqueu en un plat o safata, que reservareu a la nevera fins al moment de muntar-los.


Mentre les bases es refreden, preparem la crema de formatge. Amb el batedor elèctric (accessori globus) barregeu, a velocitat alta, la mantega, l'icing sugar (o sucre llustre si no en teniu d'aquest) i la culleradeta de llet, fins que tot quedi integrat. 


Llavors hi afegiu el formatge fresc, la gelea de pètals de rosa i el colorant, i barregeu, a velocitat alta, durant uns 5-6 minuts, fins obtenir una crema suau però consistent.


Un cop obtinguda la crema del color desitjat (jo he fet un rosa mooolt pujat), la reserveu a la nevera uns minuts (perquè així agafarà una mica de cos), que emprareu per preparar les fulles de decoració.


Per preparar les fulles, esteneu el fondant, fins obtenir un gruix d'uns 2 mm, i talleu les fulles amb l'ajuda d'un tallador (jo n'he fet servir un amb expulsor que en marca els nervis). Si no en teniu, les podeu tallar a mà, amb la punta d'un ganivet o un cúter de cuina.



Deixeu assecar les fulles uns minuts, abans de col·locar-les, i, si els pastissets són per l'endemà, col·loqueu-les al darrer moment, perquè els pastissets s'han de guardar a la nevera, i el fondant i la nevera són eterns enemics.


Ara ja ho tindreu tot a punt per enllestir aquest dolç. En primer lloc, recobriu els pastissets amb un capa de crema de formatge.


Després col·loqueu la crema restant en una mànega amb boca arrissada tancada (és a dir, amb l'estrella cap a dins), i dibuixeu-hi una rosa. Es tracta de començar pel mig i continuar l'espiral, sense parar, cap a l'exterior, mirant de fer sempre la mateixa pressió a la mànega. Llavors només us queda lligar la cinteta al voltant de la base del pastisset, amb un llacet, i enganxar les fulles amb la mateixa crema de formatge. Oi que han quedat prou vistosos?



Que vagi de gust i bona vigila de Sant Jordi!

6 comentaris:

  1. Boníssims i maquíssims, Mònica! Les melmelades de CanBech són delicioses, així que segur que el gust d'aquesta gelea és fantàstic. Veig que ni el forn espatllat t'atura!! ha ha ha. Molt bona proposta per Sant jordi! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Marina, aquesta gelea és boníssima, i dóna als pastissets un gust d'allò més original!!! No crec que arribin a demà!!! Una abraçada i bon Sant Jordi!

      Elimina
  2. T'han quedat precioses aquestes roses Mònica!! Com m'han agradat!! Són un regal preciós i boníssim!

    Jo encara vaig pensant en la recepta de demà... ;)

    Una abraçada guapíssima i bon Sant Jordi!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que trobes un dolç ben bo per preparar! Aquestes dates són inspiradores! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  3. Artista ! és impresionant que bé t'ha quedat :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies!!! Fan força goig i, a més, són fàcils de preparar i molt gustoses!!! Una abraçada!

      Elimina