La sobrassada és un dels meus vicis secrets (o no tan secrets...). De tant en tant no m'hi puc resistir i haig de menjar-la amb una torradeta o fer-la servir per donar alegria a la salsa de la pasta!!! En fi, qualsevol excusa és bona per anar a la nevera i obrir la terrina o tallar una llesqueta de la sobrassada de torn!!! Quina enveja les companyes blocaires de Ses Illes que tenen varietat i qualitat d'aquest producte tan a prop!
Bé, en aquesta ocasió l'atac irrefrenable em va venir ahir al vespre. Necessitava fer alguna cosa amb sobrassada i...quina desesperació, no en tenia ni una engruna. Total, que ja veus a en Marc (com si del marit d'una embarassada es tractés -i dic com perquè no és el cas...-) dirigint-se a la botiga vint-i-quatre hores del barri per veure si en tenien. I va resultar que si, que en tenien, i, a més, de molt bona, i vaig poder preparar aquests tirabuixons que són capaços d'aixecar els ànims fins i tot en un vespre fred, fosc i plujós com els que aquests darrers dies tenim a Girona.
A veure si us animeu!
INGREDIENTS
Una placa rectangular de pasta de full
Dues o tres cullerades de sobrassada
Una tasseta d'ametlla picada tipus crocant
Ou per pintar
PREPARACIÓ
Esteneu la placa.
Unteu-ne la meitat amb la sobrassada.
Tapeu la part untada amb l'altra meitat, i passeu-hi el corró per sobre, perquè quedin les dues meitats ben ajuntades.
Talleu a porcions allargades iguals.
Pinteu amb ou per les dues cares.
Enganxeu l'ametlla al llarg de la porció. Llavors cargoleu i torneu a enganxar-ne per les parts que quedin cap amunt i no en tinguin. L'ametlla tipus crocant és caramel·litzada, així que, a part de donar-li un toc cruixent, li dóna un toc dolcet que contrasta amb el salat de la sobrassada.
Enforneu i coeu, a 190 graus, durants uns 12-15 minuts. Quan els treieu deixeu refredar i ja els teniu preparats per menjar o per servir (si us dóna temps)!!!
Que vagi de gust!!!
Per a mi la sobrassada és una necessitat vital, i m'has fet venir unes ganes irrefrenables.... demà m'hi poso!
ResponEliminaDoncs ja en som dues...!!! A veure si t'agraden! Una abraçada!
EliminaA mi también me encanta y estos rollitos me gustan mucho para un aperitivo, son una delicia.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Hi ha un piló d'aperitius divertits i originals per preparar quan tens convidats, i aquest n'és un de ben senzill!!! Una abraçada Montse!
EliminaOhhh amb el que m'agrada la sobrassada!,,, bonissim, monissim i molts issimmmmm
ResponEliminaJo penso Núria que la sobrassada és addictiva!!!
EliminaUI, ui, uiiiii....que aquests tirabuixons aviat me'ls faré meus.........
ResponEliminaA mi també m'encanta la sobrassada!!!! Els faig, segur!!!
Gràcies per tan bona idea!!!
Salut i petons,
Olga
Olga són molt fàcils de fer i es couen ràpidament, o sigui que els pots preparar en qualsevol moment!
EliminaOstres quins tirabuixons més bons!! Tenen una pinta brutal... a aquestes hores m'està venint una gana... i mira que he ben sopar eh! Demà per esmorzar com m'agradaria... :P
ResponEliminaPetonets!
D'esmorzar, de berenar, aperitiu o com a entrant de qualsevol àpat...jo en menjaria a tota hora!!!
EliminaBo és poc, són boníssims! Uns tirabuixons molt originals! A mi em passa el mateix, amb la sobrassada, em perd...!! A mi m'agrada a sobre una torradeta i regada amb un filet de mel. Toc de microones i... cap a dins! No tenim remei, som unes vicioses sobrasseres!! ha ha. Petons
ResponEliminaAixò de la mel ho provo avui mateix amb la que em va sobrar de fer els tirabuixons!!! Marina, m'incites a consumir-ne més...
Elimina