dimecres, 3 d’abril de 2013

CUPCAKES DE TONYINA I BLAT DE MORO AMB FROSTING DE FORMATGE TIPUS PHILADELPHIA

Si, si, el títol no enganya: aquesta és la recepta d'uns cupcakes salats boníssims i molt fàcils de preparar! Van ser el nostre sopar d'ahir, i ja veureu que, a més de divertits, són molt nutritius pels nens. La recepta l'he adaptat (en realitat ha acabat essent força diferent) d'un llibre que es diu "40 recetas de Cupcakes" que vaig comprar fa un temps a una botiga Casa, i que està editat per la pròpia cadena de botigues. Les receptes del llibre són una mica repetitives, però és una bona font d'inspiració de combinacions i decoracions. Aquí teniu doncs, els meus primers cupcakes salats (que, vist el resultat, ja us avanço que no seran els últims).



INGREDIENTS (per uns 15 cupcakes mitjans)
Per les bases
250 grams de farina
1 culleradeta de llevat
250 grams de iogurt grec
3 cullerades de llet
2 ous
70 grams de formatge ratllat
2 cullerades de ceba fregida deshidratada
1 llauna petita de blat de moro ben escorregut
2 llaunes petites de tonyina també ben escorreguda

Pel frosting
500 grams de formatge tipus Philadelphia
una culleradeta de pebre vermell dolç

PREPARACIÓ
Es col·loquen tots els ingredients de les bases en el bol del batedor elèctric (tret de la tonyina i el blat de moro).


Amb l'accessori pala del batedor, es barreja fins obtenir una crema força espessa.


Per un altre costat, escorreu bé el blat de moro i la tonyina.


Incorporeu el blat de moro i la tonyina a la crema, i acabeu de remenar perquè aquests darreres ingredients quedin ben repartits.


Prepareu els papers dels cupcakes i ompliu, amb la massa obtinguda, fins a les 3/4 parts.


Enforneu, a 170 graus, durant uns 20 minuts. Veureu que s'inflen i queden ben daurats.


Traieu del forn i deixeu refredar.


Mentrestant prepareu el frosting, que únicament consisteix en formatge crema, tipus philadelphia, que haurem batut amb l'accessori globus del batedor elèctric, durant un parell de minuts, perquè quedi ben cremós (sense afegir-hi cap altre ingredient). Un cop freds els cupcakes, col·loqueu el frosting, amb l'ajuda d'una espàtula petita sobre cada un, i decoreu amb un polsim de pebre vermell dolç. Oi que fan molt goig? Doncs de gust també són sensacionals!!!




Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Ostres, Mònica! M'encanten aquests cupcakes salats que has fet!
    Jo fa segles que no en preparo! M'apunto la idea pq em sembla boníssima i ben original ^^

    Jo els vaig fer de pebrot i albergínia amb cobertura de maionesa i tonyina. La consistència de la cobertura deixava molt que desitjar XD Però estaven tan bons, que ningú es va queixar, hahaha
    Et deixo l'enllaç per si te'ls vols mirar :)
    http://deliciesdellimona.blogspot.com.es/2012/06/recepta-del-dia-magdalenes-de-truita-de.html

    Una abraçada ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja els he mirat Laia. Em semblen genials! També els provaré!!! Una abraçada

      Elimina
  2. Molt bona idea! I quina pinta! Ho provaré!!
    Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agradaran Cristina! Una abraçada!

      Elimina
  3. Uau! Em pica la curiositat, Mònica. Tonyina i formatge fets magdalena...? ha de ser boníssim, aquest cupcake. I amb frosting i tot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I blat de moro Marina...La veritat és que a priori no sabia si quedarien massa bé, però no només van quedar bé a la vista sinó que estaven molt gustosos!!! Una abraçada!

      Elimina