Ja sé que no és el millor dia per parlar de reialesa a casa nostra, però us prometo que la recepta d'avui no va amb segones intencions!!! Estava mirant la revista Cocina Fácil d'aquest mes, les vaig veure i me'n vaig enamorar! A la meva família, ja us ho podeu imaginar, els agraden molt les galetes "príncipe", i vaig pensar que, casolanes, havien de ser encara millor que les originals, i no em vaig equivocar! Això si, les vaig fer amb xocolata negra i no amb llet, pel que tenien un intens gust a xocolata. Tot i així, mireu si són xocolaters els que m'envolten que, després de fer el tast pertinent, van insistir moltíssim que la pròxima vegada que les prepari els posi més gruix de xocolata, que havia sigut molt escassa...o sigui que si les proveu, recordeu ser més generosos!!!
Per les galetes
185 grams de mantega
360 grams de farina
1 sobre de sucre "avainillat"
215 grams de sucre
1 ou
2 cullerades de llet
Per la crema de xocolata del farcit
200 grams de xocolata
80 grams de nata
PREPARACIÓ
Abans de començar amb les galetes, feu la crema de xocolata, perquè així se us refredarà i prendrà consistència mentre les prepareu. Poseu la nata al foc i, just abans que comenci a bullir, hi afegiu la xocolata tallada a trossets. Remeneu fins que quedi una barreja amb textura cremosa. Reserveu i deixeu refredar.
Col·loqueu tots els ingredients de les galetes en el bol del batedor elèctric, i, amb l'accessori ganxo amasseu fins obtenir una massa espessa i molt consistent.
Llavors col·loqueu damunt una superfície enfarinada i acabeu d'amassar bé amb les mans.
Esteneu, amb l'ajuda del corró, fins formar una placa d'uns 4-5 mm de gruix.
Amb un tallador, doneu a les galetes la forma que volgueu (jo com que no tenia el tallador amb la forma rodona arrissada del voltant, típic de les príncipes, he fet servir un de flor).
Aneu col·locant les galetes en una safata de forn, folrada de paper, i enforneu a 170 graus durant uns 10-12 minuts.
Es torren ràpidament, o sigui que vigileu. Només que es comencin a daurar ja les podeu treure. Amb poca cocció ja queden cruixents!
Es torren ràpidament, o sigui que vigileu. Només que es comencin a daurar ja les podeu treure. Amb poca cocció ja queden cruixents!
Deixeu refredar uns deu minuts.
Tot seguir ja podeu començar a farcir-les. Jo he fet servir una mànega pastissera de plàstic, de les de llençar, sense boca, amb un tallet a la punt força petit. Es tracta de repartir un gruix de xocolata sobre una galeta, i tapar amb una altra, i així successivament...
Tot seguir ja podeu començar a farcir-les. Jo he fet servir una mànega pastissera de plàstic, de les de llençar, sense boca, amb un tallet a la punt força petit. Es tracta de repartir un gruix de xocolata sobre una galeta, i tapar amb una altra, i així successivament...
Que vagi de gust!
Que bones! A nosaltres també ens agraden molt, però mai les he fet casolanes, així que m'anoto la teva recepta, que té tota la pinta de ser genial! Quina delícia... :P
ResponEliminaUna abraçada guapa!
Ja veuràs que són un esplèndid berenar!!! Amb un got de llet amb cacau calentona estan genials!!!
EliminaSigui bon o no per parlar de la reialesa, aquestes galetes sempre són bones!
ResponEliminaJa ho pots ben dir Anna! Una abraçada!
EliminaEs veuen genials!
ResponEliminaMoltes gràcies Núria! I a més tenen un gustet molt bo!!!
Eliminatinc una mica de massa per a fer galetes, i em sembla que posaré en pràctica la teva recepta, crema de xocolata inclosa
ResponEliminaAquest farcit està bo amb qualsevol massa!!! Una abraçada!!!
EliminaQue dius !!! las príncipe no lis tocan a las tevas ni la punta la sabata !!! lo teu si son galetes de veritat, m'encanten.
ResponEliminaHome, jo també penso que el "made" a casa sempre té un gustet més atractiu (a part d'una composició sempre coneguda i de qualitat)!!! Una abraçada!
Eliminaoh, quina bona idea! Encara que es diguin príncipe aquestes galetes no tenen res a veure amb la corona, que no les sabrien fer, ells! Petonets i bon cap de setmana, Mònica!
ResponEliminaJo també penso que els de la reialesa no entenen ni de cuina ni de massa res... El que és important és que, principesques o no, aquestes galetes són molt bones! Una abraçada Marina!
Elimina