diumenge, 19 de maig del 2013

BROQUETES DE GOMINOLES DE GERDS I LLIMONA

Volia preparar una recepta pel Memòries d'aquest mes, dedicat a les broquetes, ben, ben ensucrat. I què millor que preparar-les d'una de les coses més dolces (i més bones) d'aquest món: les gominoles. Vaig mirar un munt de tutorials en video del youtube, vaig agafar idees d'aquí i d'allà, i, finalment, vaig atrevir-me a preparar-les. El resultat ha estat al·lucinant, i, ja estic pensant nous colors, formes, gustos i presentacions. A veure què us sembla!

INGREDIENTS (per unes 15-20 broquetes)
Per les gominoles vermelles
255 grams de sucre blanc
40 grams de gelatina neutra en pols (2 sobres de la Royal)
85 grams de gelatina de gerds (1 sobre de la Royal)
170 ml d'aigua
el suc de mitja llimona
sucre per arrebossar

Per les gominoles grogues
255 grams de sucre blanc

40 grams de gelatina neutra en pols (2 sobres de la Royal)
85 grams de gelatina de llimona (1 sobre de la Royal)
170 ml d'aigua
el suc de mitja llimona
sucre per arrebossar

Tot a punt per començar...
PREPARACIÓ
Comencen per les gominoles vermelles... Aboquem dins un caçó l'aigua, la gelatina neutra, la gelatina de gerds i el sucre.


Afegim el suc de mitja llimona petitona.


Posem a foc baix, tot remenant, durant 10 minuts.


Passats els 10 minuts, i comprovat que tot ben dissols, retirem del foc i deixem reposar, sense remenar, durant 1 minut.


Veurem que es forma una pel·lícula blanca sobre la barreja.


Aquesta pel·lícula, amb molt de compte, i amb l'ajuda d'una cullereta, cal retirar-la.


Al final la barreja ha de tenir aquest aspecte.


Simultàniament podeu preparar les grogues, amb la gelatina de llimona, fent exactament els mateixos passos.






Tot seguit, unteu un parell de motlles de silicona amb una mica d'oli de girasol o spray antiadherent.


Aboqueu a cada motlle una de les preparacions i deixeu reposar, en un lloc fresquet, sense moure, durant, com a mínim, 12 hores.


Passades les hores desemmotlleu. Es fa molt fàcilment, i col·loqueu les plaques sobre un paper de forn.


I aquí és quan comença la tasca més imaginativa. Jo primer, amb unes tisores, he tallat tires, i les tires en porcions rectangulars.


He arrebossat cada porció amb abundant sucre blanc.



I les he anat enfilant en uns pals de broqueta dels mitjans, combinant els colors.



El resultat ha sigut genial!



Però encara em quedava molta placa de gelatina, i he decidit tallar-la amb l'ajuda de talladors metàl·lics de galetes, no massa grossos. I així he obtingut estrelles, cors i rodones.


Que he tornat a combinar per fer més broquetes....


Total: UN FESTIVAL DE "XUXES"!!! Les miquetes que m'han quedat, després de fer totes les formes, també les he arrebossat de sucre, i m'han quedat unes minigominoles d'allò més originals!!!
Estan delicioses i són fantàstiques de preparar amb i pels més petits de la casa!!!
Ah! I com ja us he avançat, aquesta és la recepta que presento al Memòries d'aquest mes!


Que vagi de gust!

32 comentaris:

  1. Ara ja pots montar la pastisseria, ja ho tens tot, fins i tot les gominoles. Esplèndides

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt fàcils de fer i realment estan molt més bones que les comprades!!! I no descarto això de la confiteria...no sé sap mai!!!

      Elimina
  2. oleeeeeeeeeeee, dolçor i color, just el que es necessita en aquests temps!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I són tan divertides de preparar!!! Una abraçada Marta!!!

      Elimina
  3. Quina maravilla aquestes gominoles
    Siguin quadrats, siguin boles
    Plenes de sucre i color
    Per un dia com avui
    Que sembla de tardor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Núria, aquest comentari-poema és genial!!! Ja dic jo que els amants de la cuina com tu són uns artistes! Una abraçada molt gran!

      Elimina
  4. Quina quasalitat.. Aquesta tarda hem preparat la mateixa recepta per Memòries d'una Cuinera, grrrrrrrr quan he vist les teves, m'he quedat a quadres...
    En fi serà que tenim bones idees.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra, no m'estranya que també l'hagis preparat perquè és genial!!! I no pateixes perquè com més exemples tingui la gent, més fàcils els serà preparar-les i més idees els sorgiran!!! Una abraçada!

      Elimina
  5. aquestes gominoles son una "cucada", de totes formes i colors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tinc ganes de provar amb gelatines d'altres gustos i colors!!! Una abraçada!!!

      Elimina
  6. Quina pasada de gominoles!!! Jo soc una fan de les gominoles de cocacola... com les podria fer???
    Ptns
    Lourdes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també!!! Jo les provaria (i ho faré), amb gelatina neutra i essència de cola!!!

      Elimina
    2. I on trovo l'essència de cola???

      Elimina
    3. L'essència de cola jo la compro en botigues especialitzades, on venen altres essències, colorants alimentaris, fondant...etc. És amb la que, per exemple, vaig fer els cupcakes de cola! Una abraçada!

      Elimina
  7. Mònica si obres una confiteria avisa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet...ara que, de moment, combinar-ho amb l'advocacia ho veig un pelet difícil!!!

      Elimina
  8. Una bona idea de broqueta que fa honor al teu bloc, Mònica! Ben ensucradeta!! Petons

    ResponElimina
  9. Mònica, m.han encantat!! Has preparat les xuxes dels sabors preferits d.en Jordi!! El tindré super content, hahah Les xuxes li encanten!!
    Petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que en Jordi i jo compartim gustos!!! Una abraçada!

      Elimina
  10. M'agraden taaaant les gominoles!!! Les provaré de fer segur!!! Mmm!!!!

    PTons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ja tinc nous gustos i colors per provar!!! Una abraçada!

      Elimina
  11. unes broquetes estupendes!!! dignes de Sant Jordi
    gracies per compartir, la recepta es molt tentadora.
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat, les gominoles són una graaan temptació! Una abraçada!

      Elimina
  12. Quines ganes de menjar gominoles m'han entrat!!

    T'han quedat súper xules!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan les tens fetes les has d'amagar, perquè si les tens davant és un no parar!!! Una abraçada Víctor!

      Elimina
  13. T'has superat!!!! És genial!!!! Però genial de veritat!!!!!!!!!!!!!!! Per original, per senzill, per vistós, per dolç, per temptador...
    Felicitats!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Dolors!!! I t'asseguro que de senzilla ho és molt aquesta recepta!

      Elimina
  14. Quina bona idea això de fer-les dolces amb gominoles. Alguna vegada les hem preparat a casa i són molt més bones que comprades.
    Quin ritme que portessssssssssssssss!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La textura no és ben bé la mateixa, però de gust estan moooolt més bones! Una abraçada!

      Elimina
  15. són tan xules les xuxes cassolanes... una molt bonaidea Mònica!!! petonets i gràcie sper participar

    ResponElimina