Volia preparar una recepta pel Memòries d'aquest mes, dedicat a les broquetes, ben, ben ensucrat. I què millor que preparar-les d'una de les coses més dolces (i més bones) d'aquest món: les gominoles. Vaig mirar un munt de tutorials en video del youtube, vaig agafar idees d'aquí i d'allà, i, finalment, vaig atrevir-me a preparar-les. El resultat ha estat al·lucinant, i, ja estic pensant nous colors, formes, gustos i presentacions. A veure què us sembla!
INGREDIENTS (per unes 15-20 broquetes)
Per les gominoles vermelles
255 grams de sucre blanc
40 grams de gelatina neutra en pols (2 sobres de la Royal)
85 grams de gelatina de gerds (1 sobre de la Royal)
170 ml d'aigua
el suc de mitja llimona
sucre per arrebossar
Per les gominoles grogues
255 grams de sucre blanc
40 grams de gelatina neutra en pols (2 sobres de la Royal)
85 grams de gelatina de llimona (1 sobre de la Royal)
170 ml d'aigua
el suc de mitja llimona
sucre per arrebossar
Tot a punt per començar... |
Comencen per les gominoles vermelles... Aboquem dins un caçó l'aigua, la gelatina neutra, la gelatina de gerds i el sucre.
Afegim el suc de mitja llimona petitona.
Posem a foc baix, tot remenant, durant 10 minuts.
Passats els 10 minuts, i comprovat que tot ben dissols, retirem del foc i deixem reposar, sense remenar, durant 1 minut.
Veurem que es forma una pel·lícula blanca sobre la barreja.
Aquesta pel·lícula, amb molt de compte, i amb l'ajuda d'una cullereta, cal retirar-la.
Al final la barreja ha de tenir aquest aspecte.
Simultàniament podeu preparar les grogues, amb la gelatina de llimona, fent exactament els mateixos passos.
Tot seguit, unteu un parell de motlles de silicona amb una mica d'oli de girasol o spray antiadherent.
Passades les hores desemmotlleu. Es fa molt fàcilment, i col·loqueu les plaques sobre un paper de forn.
I aquí és quan comença la tasca més imaginativa. Jo primer, amb unes tisores, he tallat tires, i les tires en porcions rectangulars.
He arrebossat cada porció amb abundant sucre blanc.
I les he anat enfilant en uns pals de broqueta dels mitjans, combinant els colors.
El resultat ha sigut genial!
Però encara em quedava molta placa de gelatina, i he decidit tallar-la amb l'ajuda de talladors metàl·lics de galetes, no massa grossos. I així he obtingut estrelles, cors i rodones.
Que he tornat a combinar per fer més broquetes....
Total: UN FESTIVAL DE "XUXES"!!! Les miquetes que m'han quedat, després de fer totes les formes, també les he arrebossat de sucre, i m'han quedat unes minigominoles d'allò més originals!!!
Estan delicioses i són fantàstiques de preparar amb i pels més petits de la casa!!!
Ah! I com ja us he avançat, aquesta és la recepta que presento al Memòries d'aquest mes!
Que vagi de gust!
Ara ja pots montar la pastisseria, ja ho tens tot, fins i tot les gominoles. Esplèndides
ResponEliminaSón molt fàcils de fer i realment estan molt més bones que les comprades!!! I no descarto això de la confiteria...no sé sap mai!!!
Eliminaoleeeeeeeeeeee, dolçor i color, just el que es necessita en aquests temps!
ResponEliminaI són tan divertides de preparar!!! Una abraçada Marta!!!
EliminaQuina maravilla aquestes gominoles
ResponEliminaSiguin quadrats, siguin boles
Plenes de sucre i color
Per un dia com avui
Que sembla de tardor!
Núria, aquest comentari-poema és genial!!! Ja dic jo que els amants de la cuina com tu són uns artistes! Una abraçada molt gran!
EliminaQuina quasalitat.. Aquesta tarda hem preparat la mateixa recepta per Memòries d'una Cuinera, grrrrrrrr quan he vist les teves, m'he quedat a quadres...
ResponEliminaEn fi serà que tenim bones idees.....
Sandra, no m'estranya que també l'hagis preparat perquè és genial!!! I no pateixes perquè com més exemples tingui la gent, més fàcils els serà preparar-les i més idees els sorgiran!!! Una abraçada!
Eliminaaquestes gominoles son una "cucada", de totes formes i colors.
ResponEliminaJa tinc ganes de provar amb gelatines d'altres gustos i colors!!! Una abraçada!!!
EliminaQuina pasada de gominoles!!! Jo soc una fan de les gominoles de cocacola... com les podria fer???
ResponEliminaPtns
Lourdes.
Jo també!!! Jo les provaria (i ho faré), amb gelatina neutra i essència de cola!!!
EliminaI on trovo l'essència de cola???
EliminaL'essència de cola jo la compro en botigues especialitzades, on venen altres essències, colorants alimentaris, fondant...etc. És amb la que, per exemple, vaig fer els cupcakes de cola! Una abraçada!
EliminaMònica si obres una confiteria avisa!!
ResponEliminaFet...ara que, de moment, combinar-ho amb l'advocacia ho veig un pelet difícil!!!
EliminaUna bona idea de broqueta que fa honor al teu bloc, Mònica! Ben ensucradeta!! Petons
ResponEliminaJa ho pots ben dir Marina! Una abraçada!
EliminaMònica, m.han encantat!! Has preparat les xuxes dels sabors preferits d.en Jordi!! El tindré super content, hahah Les xuxes li encanten!!
ResponEliminaPetons ^^
Ja veig que en Jordi i jo compartim gustos!!! Una abraçada!
EliminaM'agraden taaaant les gominoles!!! Les provaré de fer segur!!! Mmm!!!!
ResponEliminaPTons
Jo ja tinc nous gustos i colors per provar!!! Una abraçada!
Eliminaunes broquetes estupendes!!! dignes de Sant Jordi
ResponEliminagracies per compartir, la recepta es molt tentadora.
una abraçada
En realitat, les gominoles són una graaan temptació! Una abraçada!
EliminaQuines ganes de menjar gominoles m'han entrat!!
ResponEliminaT'han quedat súper xules!
Petonets!
Quan les tens fetes les has d'amagar, perquè si les tens davant és un no parar!!! Una abraçada Víctor!
EliminaT'has superat!!!! És genial!!!! Però genial de veritat!!!!!!!!!!!!!!! Per original, per senzill, per vistós, per dolç, per temptador...
ResponEliminaFelicitats!!
Petons
Moltíssimes gràcies Dolors!!! I t'asseguro que de senzilla ho és molt aquesta recepta!
EliminaQuina bona idea això de fer-les dolces amb gominoles. Alguna vegada les hem preparat a casa i són molt més bones que comprades.
ResponEliminaQuin ritme que portessssssssssssssss!
Moltíssimes gràcies per participar.
La textura no és ben bé la mateixa, però de gust estan moooolt més bones! Una abraçada!
Eliminasón tan xules les xuxes cassolanes... una molt bonaidea Mònica!!! petonets i gràcie sper participar
ResponEliminaLa iniciativa m'encanta! És tot un plaer!
Elimina