dissabte, 18 de maig de 2013

PAPALLONES DE PASTA DE FULL COLOREJADES


L'altra dia la Marina, autora del fantàstic bloc http://tapatdetapes.blogspot.com.es/, va fer les papallones de pasta de full del llibre del gran Xavier Barriga. Li van quedar espectaculars! A mi em van encantar, i vaig decidir fer-ne una versió colorejada! O sigui que, aquí van...



INGREDIENTS (per unes 12 papallones)
1 placa de pasta de full
sucre moreno
ou per pintar
candy melts de colors
sprinkles

PREPARACIÓ
Esteneu la placa de pasta de full.


Ensucreu-la, ben ensucrada, amb sucre moreno (quina manera de repetir-me!!!).


Enrotlleu un extrem fins a la meitat.


Feu el mateix amb l'altre extrem.


Us ha de quedar un rotlle doble com aquest.


Després dividiu-lo en porcions de entre 2,5 i 3 cm de gruix.


Feu un tall al mig de cada porció, sense arribar al final.


Separeu i aplaneu les dues meitats.


Gireu-la al revés.


Aneu col·locant les galetes en una safata de forn folrada de paper, una mica separades per evitar que s'enganxin quan creixin en coure's.


Pinteu-les amb ou.


I ensucreu-les una miqueta més per sobre.


Enforneu, a 180 graus, durant 12-14 minuts (amb opció rebosteria: dalt, baix i ventilador). Un cop ben dauradetes, desenforneu i deixeu refredar.


Mentre es refreden, desfeu els candy melts (també podrieu emprar xocolata blanca i tenyir-la amb colorant alimentari de xocolata).



Col·loqueu els candy melts desfets en mànegues de plàstic, sense boca (només cal que feu un tallet petit a la punta; sobretot no el feu gaire gros per tal d'evitar "vessaments incontrolats"). Dibuixeu i ompliu cercles a la part superior i inferior de les ales de la papallona, combinant els colors. També podeu fer un cercle gros, i un de petit al centre amb un color diferent.



Per acabar, col·loqueu alguns sprinkles aquí i allà, per fer-les encara més boniques.




No han quedat tan ben proporcionades com les de la Marina o en Xavier Barriga, dels que encara tinc moooolt a aprendre, però els colorins han fet que quedessin molt i molt divertides!

Que vagi de gust!!!

14 comentaris:

  1. quina coseta mes cuca!!!
    m'encanta el full i aquestes papallones

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que són cuques, si... I perquè no tenia temps per acolorir-les encara més!!! Una abraçada Lolines!

      Elimina
  2. Te quedaron geniales, gracias guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I són tan divertides de preparar Doris! Una abraçada!

      Elimina
  3. Mònica!! Quina il·lusió!! M'acabo de trobar les teves papallones... i són molt divertides!! Això que no t'han quedat proporcionades és relatiu, eh? Perquè amb aquesta coloraina queden tan boniques que potser la peropera vegada també miro de fer-ho com tu. També pensava que, el proper cop, podría posar-hi cola-cao en comptes de sucre, han de quedar unes línies de papallona com més vistoses, oi? Gràcies per aquest petit homenatge, m'has fet ben feliç!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres si, això del cola-cao pot ser una bona idea!!! I gràcies a tu per ensenyar-nos coses noves cada dia!!! Una abraçada Marina!

      Elimina
  4. Que xules aquestes papalllones!!! Hem gurdo la recepta pels peques de casa que els encanta la pasta de full, i als grans també!! jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si els hi deixeu "colorejar" a ells, ja veure quina felicitat!!!

      Elimina
  5. Amb pocs dies les he vist en tres blocs, ja tinc ganes de provar-les. T’han quedat super maques!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que en Barriga té un munt de seguidors!!! És fantàstic! I la Marina, que és una gran cuinera, i de qui les vaig treure jo, les va fer i explicar genial!

      Elimina
  6. Que boniques, així amb el guarniment de colors!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com més color més alegria!!! Una abraçada M Glòria!

      Elimina
  7. M'encanta aquesta manera de presentar la pasta de full, i amb els colors dels candy melts, se surten!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els candy melts són tan útils en rebosteria!!! Una abraçada Víctor!

      Elimina