divendres, 17 de maig de 2013

FLORENTINS DE NABIUS

Els florentins són unes galetes d'ametlla, panses i fruites confitades, cruixents, que són una delícia  A la xarxa hi ha un munt de receptes, i en llibres de postres tradicionals també, com la magníficament explicada per l'Assumpta Miralpeix en el meu estimat "Les nostres postres", però jo he fet una versió una mica força lliure, aprofitant els ingredients que tenia a casa, i que, no eren ben bé els clàssics. Han quedat requetebones, i me les he hagut de treure de davant!!!



INGREDIENTS (per uns 15 florentins)
100 grams d'ametlla filetejada
40 grams de fruita confitada tallada a trossets petits (jo hi he posat llimona i cireres)
20 grams de nabius tallats petits
100 grams de sucre
40 grams de farina
20 grams de mantega
2 clares d'ou (petit)
100 grams de xocolata negra de cobertura

Aquest tipus d'ametlla és el que heu d'utilitzar en aquesta recepta

PREPARACIÓ
En un bol aboqueu l'ametlla, el sucre, la farina, la fruita confitada, els nabius tallats petits (en tres trossets cada nabiu aproximadament) i les clares d'ou.


Barregeu bé, amb compte, i, després, tot seguit, afegiu la mantega a temperatura ambient.


Continueu remenant, delicadament, fins que tot estigui ben integrat.


Llavors repartiu la massa en pilonets, damunt una safata d'anar al forn folrada de paper.


Aixafeu les boles fins a aconseguir discos, més o menys, de 0,8-1 cm de gruix.


Enforneu amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 10-12 minuts.


Deixeu refredar completament i poseu en una safata boca avall.


Desfeu la xocolata de cobertura amb el microones, sempre vigilant que no es cremi.



Pinteu el cul de les galetes amb la xocolata de cobertura. És una tècnica aquesta la de pintar galetes amb xocolata molt senzilla i divertida.


Quan estiguin totes pintades, reserveu fins que la xocolata prengui i s'endureixi (aprox. unes 3 hores, però dependrà del gruix que n'hi hàgiu posat).


I ja les teniu llestes per menjar, o per devorar, depèn de la gana que tingueu!!!




Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. No els he provat mai i tenen un a pinta tant bona! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estan cruixents i la xocolata els dóna un toc genial!!!

      Elimina
  2. Vaaaa Monica i si les fem sense ametlllaaaa? Ja no seran florentins no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Núria, en aquesta recepta les ametlles són força essencials!!! Prometo que la pròxima recepta és sense fruits secs!!! Una gran abraçada!

      Elimina
  3. Ai... i mira que m'havia fet il.lusions que no tinguessin farina i fossin sense gluten!
    Una pintorra tremenda, eh?
    Amb un tè de fruites ha d'estar... MMMMMMMMMMM!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, porten molt poca farina, i crec que quedarien igualment bé si la substituissim per algun altre ingredient que servis perquè la massa agafés una mica de consistència! Una abraçada!

      Elimina
  4. quina pinta !!! m'agafo per esmorzar ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són bones a totes hores!!! Una abraçada Lina!

      Elimina
  5. Desconeixia els florentins, però veient-los venen ganes de menjar-los, quina bona pinta!!

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que són molt bons i, a més, no tardes gaire en preparar-los, cosa que, a vegades també és d'agrair!!! Una abraçada!

      Elimina
  6. No n'he fet mai, però després de veure-les me n'has fet venir moltes ganes! Que bones!!!

    Una abraçada Mònica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es preparen en un tres i no res, i el resultat és "d'alta galeteria"!!! Una abraçada Cristina!

      Elimina