dimecres, 15 de maig de 2013

PIRULETES D'ARRÒS INFLAT (RICE KRISPY POPS)

Fa dies que donava voltes a quina recepta preparar, amb arròs, pel mossegades d'aquest mes. Com ja us podeu imaginar, havia de ser dolça, però no volia que fos típica, tipus arròs amb llet (que és boníssim però força comú a les nostres taules). Per això, buscant, buscant, vaig trobar la tècnica del "rice krispy treats", o el que és el mateix, la tècnica de fer figures amb arròs inflat. Entre els entesos es coneix com RKT. A Amèrica és molt coneguda, i la gent l'empra per fer les formes que llavors cobreix amb fondant. A mi ja sabeu que el fondant no m'agrada gaire, però la tècnica de l'arròs inflat em va entusiasmar i vaig continuar investigant, el que em va portar a descobrir que també s'emprava per fer xupa-xups o piruletes, i que eren dolcíssimes i boníssimes. Així que, l'elecció pel mossegades d'aquest any ja estava feta, havia de fer piruletes d'arròs inflat. És una tècnica divertida, molt econòmica, que podeu fer amb nens, que no necessita forn ni cap estri especial i amb la que obteniu un resultat espectacular, sobretot si, com ha passat a casa, tens 10 anys i ets una incondicional de l'arròs inflat de xocolata! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per unes 12 piruletes)
90 grams d'arròs inflat de xocolata
150 grams de núvols
22 grams de mantega
un grapat de candy melts del color que escolliu
una culleradeta de crisco o mantega vegetal (opcional)
sprinkles

Aquests són els núvols que he fet servir, roses, com no podia ser d'una altra manera

PREPARACIÓ
Poseu a desfer la mantega en una cassola, a foc baix.


Quan estigui ben desfeta, hi afegiu els núvols i comenceu a remenar, amb una cullera de fusta, sense parar.


Veureu que els núvols, com per art de màgia, es van desfent.


Sobretot no deixeu de remenar. Després de pocs minuts, tindreu una massa enganxosa i líquida.


És el moment d'afegir l'arròs inflat de xocolata.


Heu de mirar de barrejar-ho tot bé. Quan comenci a omplir-se la cassola de fils, la barreja està llesta.


Llavors unteu amb mantega o spray antiadherent un motlle no gaire gran (jo n'he fet servir un de quadrat, d'un pam de costat).


I hi aboqueu la barreja filosa.


Heu d'apretar-la bé, per mirar que quedi una placa ben compacta. La millor manera és fer-ho amb una cullera untada de mantega, per evitar que s'hi enganxi l'arròs.


 Deixeu refredar completament (unes tres o quatre hores com a mínim), i desemmotlleu (operació que resulta molt senzilla, només cal desenganxar els costats, i la placa salta).


Llavors, amb un tallador de galetes, i pressionant fort, dividiu la placa en peces més petites.



Jo, els vorals, com que no podia fer-ne rodones, els he tallat amb ganivet, donant-los forma rectangular. Es tracta d'aprofitar al màxim la placa.


Ara arriba l'hora de posar palet a les piruletes. Jo he utilitzat aquests, que són una mica rústics, però em semblen molt encertats per aquesta recepta.


Claveu els pals a les peces. No cal fer servir cap ingredient com a pega, perquè ja queden ben agafats.



Tot seguit, desfeu els candy melts. Si us queden molt espessos, podeu afegir una culleradeta de crisco o mantega vegetal.



I trieu uns sprinkes d'allò més vistosos.


Suqueu cada piruleta en els candy melts. Jo he fet diverses versions, sucant-los fins a la meitat o completament. Això ja queda al vostre gust.


I ja els teniu llestos!






Són un postre o berenar genial, i, dins una bosseta, amb un llacet, són un regal o detall preciós per qualsevol ocasió (jo estic pensant en el cumple de les nenes)!


Per cert, me n'oblidava, amb aquesta recepta participo al mossegades d'aquest mes!!!


Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. rebufa!!!! quina cosa més... no sé quin adjectiu utilitzar, cuca. Diferent, encisador, dolç (potser empalagós?), vistós.
    M'agrada, i molt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home Marta, ja et pots imaginar que, amb els ingredients que porta la dolçor no hi falta...però tot i així són agradables de menjar!!! A les nenes -menjadores compulsives de xuxes- els han encantat, i demà se'n volen endur a cole!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. m'agraden molt aquestes piruletes.
    Son boniques i tenen uns colors preciosos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les pots fer del color que vulguis! I també amb arròs sense xocolatejar, que queden més claretes! Una abraçada Lolines!

      Elimina
  3. oh, doncs m'agrada, m'agrada molt! i és tan divertida de fer, que segur que als nens els encanta!! Gràcies per compartir-ho, Mònica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que és especialíssima per nens!!! Xuxes pures!!!

      Elimina
  4. Mònica, m'ha encantat aquesta recepta!

    A casa encara no hi ha cap nen que ens les demani, però si menjadors compulsius de xuxes, jajaja!!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et pensis Víctor, a casa els grans també fem feina amb les xuxes!!!

      Elimina
  5. Recepta magnífica per a fer amb nenes!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. M Glòria, t'asseguro que és apta per tots els gèneres!!! Una abraçada!

      Elimina
  6. Quina passada! M'encanten! Te les copiare algun dia!,

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure quin "tunnejat" els hi fas artista! Una abraçada Núria!

      Elimina
  7. Respostes
    1. Efectivament Inma, haig de confessar que jo també en vaig menjar!!! I són molt dolces però molt bones!!!

      Elimina
  8. Molt divertit i decoratiu per una festa de cumple infantil, jo tinc publicats uns cucurutxos de núbols i crispetes, és una mica semblant a lo que has fet tu...!!!

    Que passis bon dia!

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els vaig a mirar ara mateix...pel cumple de la meva filla peque sempre falten idees!!! Una abraçada Pilar

      Elimina
  9. OOOOh! m'encanta, el dissabte que ve organitzem a casa un brunch, a veure si puc fer-ne!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es fan en un moment i pots jugar amb els colors!!! Això de reunir-se en un brunch m'encanta!!! Tot de teca en un ambient informal!!! Una abraçada Ester!

      Elimina
  10. Ja he fet una mossegada a la teva recepta!!!
    Molta sort, i a guanyar el concurs anardetapes.cat!!!

    ResponElimina