dimarts, 14 de maig de 2013

PASTÍS MARBRE DE GUAIABA

Tenia a la nevera una mica de pasta de guaiaba que em va sobrar la setmana passada, quan vaig preparar unes galetes d'aquesta fruita tan exòtica i saborosa. Així que he decidit intentar una recepta per aprofitar-la. Com que té un color vermellós, he decidit jugar-hi i preparar un pastís marbre. És un pastís sense mantega, això si, utilitzeu un oli d'oliva ben suau, perquè el meu era una mica fortet, i s'hi notava un pèl massa. Ja veureu que queda d'allò més acolorit, i amb el gustet particular de la guaiaba. 


INGREDIENTS
175 grams d'oli d'oliva suau
300 grams de sucre
4 ous
80 ml de suero de llet (fet amb 75 ml de llet i 5 ml de vinagre blanc)
el suc d'una llimona
la pela ratllada d'una llimona
250 grams de farina
1 cullerada de llevat
150 grams de pasta de guaiaba més el suc d'una llimona
una punta de colorant vermell (opcional)

PREPARACIÓ
Comenceu preparant el suero de llet, que emprarem durant la recepta, barrejant 75 ml de llet i 5 ml de vinagre blanc, i deixant reposar un quart d'hora la barreja.


Tot seguit, bateu l'oli (que ja us he avançat que ha de ser del suau) i el sucre, a velocitat alta, amb l'accessori globus, fins obtenir una textura cremosa.


Després afegiu els ous, poc a poc, i continueu batent.


Afegiu el suc de llimona i la pela ratllada de llimona.


 En aquest moment, canvieu l'accessori del batedor elèctric. Traieu el globus, col·loqueu la pla, i afegiu la farina, barrejada amb el llevat, i el suero de llet (que haurem deixat reposar uns 15 minuts), a poc a poc, i alternativament, ara una mica de farina, ara una mica de suero.


Al final us quedarà una massa cremosa i força líquida.


La dividiu per meitats, en dos recipients. Agafeu la pasta de guaiaba amb el suc d'un llimona, i la ben tritureu.


Afegiu la pasta de guaiaba triturada a una de les meitats de la massa i barregeu bé amb una espàtula.



La guaiaba ja li dona color, però com que jo volia destacar el contrast, i he afegit una punta de colorant vermell.

Llavors unteu un motlle allargat amb mantega o spray antiadherent.


I hi aboqueu les dues masses, primer una i després l'altra.


Llavors, amb una forquilla, remeneu una miqueta, per aconseguir l'efecte marbre.



Enforneu, a 170 graus, durant uns 55-60 minuts, i ja tindreu el vostre pastís cuit. Un cop desenfornat, deixeu refredar una mica abans de desemmotllar.


I, aquí el teniu, el pastís llest i enllaçat!


I mireu quin interior més original! A l'alçada del gust de la guaiaba!


Que vagi de gust!


9 comentaris:

  1. T'ha quedat ben maco aquest pastís Mònica i sense mantega molt més saludable!! Ja el provaré, perquè em sembla que té que estar molt bo! I ja miraré de posar-li un oli ben suau ;)

    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de l'oli és l'única cosa que canviaré quan la torni a fer! Per la resta, deliciós!

      Elimina
  2. Que ricos estos pastis, me lo apunto guapa.Besos

    ResponElimina
  3. Molt bona idea per aprofitar la guayaba. Queda un color molt xulo! I el gust deu ser prou original! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta jugar amb els colors dels postres!!! I em sembla que combino millor els aliments que la roba!!! Una abraçada Marina, i que acabis de passar un bon aniversari!

      Elimina
  4. Quin color més maco té aquest pastís!
    Segur que està ben bo!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert Mònica, si et passes per la meva cuina hi ha un regalet esperant-te...

      Petons!!

      Elimina
    2. Moltíssimes gràcies Víctor!!! El cap de setmana preparo una entrada com cal per celebrar el premi, és tot un honor!!! Una abraçada!

      Elimina