INGREDIENTS (Per uns 25 rínxols)
200 grams de farina
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 cullerada de mostassa en pols
1/2 cullerada de pebre negre
125 grams de formatge en pols
2 ous
1 cullerada de llet
1 cullerada de llavors de rosella
PREPARACIÓ
Col·loqueu en un recipient la mantega, tallada a trossets.
Després barregeu la farina amb els pebres i la mostassa, i l'aboqueu al recipient on teniu la mantega.
El pas de barrejar el podeu fer amb les mans, anar matxucant la massa, o amb l'acessori pala del batedor. La qüestió és barrejar, barrejar, fins obtenir una massa de textura de pa ratllat.
Llavors hi afegim el formatge en pols, i barregem una mica més.
Agafem els 2 ous, els trenquem, i reservem una clara. La resta, l'afegim a la barrega, juntament amb una cullerada de llet.
Amb l'accessori pala, barregem fins obtenir una massa força compacta.
La col·loquem damunt una superfície enfarinada, i acabem d'amassar a mà.
Emboliquem amb paper film, i refrigerem la massa obtinguda durant uns 25-30 minuts.
Llavors la treien i l'estirem.
I tot seguit la dividim en porcions, més o menys iguales. Han de resultar unes 25 porcions.
Agafem cada porció i amb les mans, en fem un xurro allargat i prim (com quan érem petits i fèiem plastilina).
Llavors agafem cada un dels xurros i l'enrosquem sobre si mateix.
Anem col·locant els rínxols damunt una safata de forn folrada de paper.
Els pintem amb la clara d'ou que hem reservat (prèviament batuda una miqueta).
I repartim per sobre les llavors de rosella, que s'hi enganxaran perquè l'ou fa de cola.
Enfornem amb l'opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a uns 180 graus, durant 15 minuts aproximadament, i ja els teniu cuits.
Deixeu refredar i ja podeu degustar!!! Oi que són monos aquests rínxols!!! I són molt saborosos, perquè les espècies els donen un toc molt original!!!
M'encanten aquests rínxols!!!! Els provaré segur!!
ResponEliminaUn petó!!
Són fàcils i divertits de preparar! Ara, cal fer-ne dos o tres per enganxar la tècnica de cargolar!!! Una abraçada Marta!
EliminaFan molt bona pinta!
ResponEliminaÉs que Cristina, el forn nou cou les coses mooooolt millor! Una abraçada!
EliminaQuè ben explicat!!! Quina classe de cuina més bona!! Gràcies!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Pots comptar Olga! Si em veiessiu amb una mà a la massa i l'altra la càmara pensarieu que és més una classe d'equilibrisme culinari!!! Una abraçada Olga!
EliminaUfffff que bons!!!!!! En prenc nota!!!!!
ResponEliminaAvui m'emporto els que van quedar per esmorzar!!! Una abraçada Sandra!
EliminaUna altra recepta que he de provar de fer!! són espectaculars!!
ResponEliminaAmb la vostra traça segur que trobeu una versió millorada!!! Una abraçada!
Eliminamolts bons!!! els provarè.
ResponEliminaAl meu blog, tens una coseta per tú.
Gràcies Lolines! I moltíssimes gràcies pel premi. No coneixia el lovely bloc award. Té un logo xulissíssim! El cap de setmana preparo una entrada com cal per festejar-lo!!! Una gran abraçada i mil vegades gràcies! Mònica
EliminaQue macos i que bons aquests rínxols!! :P
ResponEliminaPetons Mònica!
Cristina, ha sigut com tornar a la infantesa, a la fase plastilina!!!
EliminaNena !!! Fan una pinta increible ... Intento probar les teves receptes pero vas a un ritme trepidant !!!. Una abracada
ResponEliminaCristina
Com que queden escrites Cristina, tens tot el temps del món! Aquesta és una de les raons del bloc, que tot el que fes quedés per escrit i ho pogués repetir fil per randa més endavant!!! Una abraçada Cristina!
EliminaLa farina de la normal o la de força? I, has provat amb altres tipus d'espècies? Potser curry? És què en tinc a casa i he pensat que hi podrien anar bé...
ResponEliminaLa farina normal Mireia, i pel que fa al curry vaig estar a un plis de posar-n'hi en comptes de la mostassa en pols! Estic segura que quedarien també boníssims amb curry. Si ho fas ja m'explicaràs! Una abraçada Mireia!
EliminaMuy rico estos rinxols especiados.Besos
ResponEliminaGràcies Doris! Van quedar força originals!!! Una abraçada!
EliminaAixí que aquests rínxols són salats? Carai, carai, que originals! jo tinc el cap ple de rínxols, podria fer-me'ls de pa!! Molt bona recepta, Mònica!
ResponEliminaMarina, em sembla que aquests, més que al cap, estan destinats a la panxa!!! Estaven molt bonets!!!
EliminaQuina bona pinta!!
ResponEliminaVeient la versió salada, ja tinc ganes de què ens portis la versió dolça!!
Petons!
No tardaré gaire en ensenyar-vos-la!!! Una abraçada Víctor!
EliminaM'agrada, a més, es poden fer amb més gustos. Guardada!;)
ResponEliminaLa Mireia ja ha pensat de fer-los amb curry, i penso que també quedarien genials!!!
Eliminanena aixó te molt bona pinta....tinc que provaru...pero ya !!!!
ResponEliminaPetons.
Moltes gràcies Mamilu! Ja veuràs que, si els proves de fer, t'agradaran...formatge i espècies són bona combinació!!!
EliminaHola Mónica!!!
ResponEliminaSaps qué? Em quedo amb la versió salada...(fins que vegi la dolça, je je) quins rinxos més exquisits... uff, m'els menjaria tots!!!
Felicitats per la recepta i per explicar-ho tan bé.
petonets.
Moltíssimes gràcies, però ja veuràs que, els "borratxillos" també t'agradaran! Una abraçada!
EliminaD'això en dic "de com amortitzar el forn i la KA"!!! Ole, ole i ole, i amb llavors de rosella... fantàstic, eh?
ResponEliminaJa ho pots ben dir Marta!!! El forn i la KA són non stop a casa!!! Una abraçada!
Elimina