Les galetes tipus "cookie", fetes amb mantega, xocolata i fruits secs, són molt venerades a casa meva, especialment per mi! Començo i ja no paro... Per això, quan vaig veure que en el nou llibre de l'Alma Obregón ("Objetivo: tarta perfecta") sortia la recepta per fer una cookie gegant, vaig pensar que havia de provar de fer-la. El problema va ser que vaig començar a adaptar mides al motlle que volia utilitzar (un de baixet i rodó d'uns 36 cm de diàmetre), i els ingredients als productes que tenia al rebost, i en comptes d'una galeta gegant em va quedar un pastís, amb una textura increïble (entre la galeta i el brownie), que va ser un dels darrers hits sortits del meu forn! Acompanyat d'una bola de gelat, és un postre de luxe! Això sí, no us passeu amb les racions, perquè és d'allò més consistent!
INGREDIENTS
230 grams de mantega2 ous
400 grams de sucre "muscovat"
400 grams de farina
2 culleradetes de llevat tipus Royal
150 grams de gotes de xocolata
100 grams de trossos de xocolata negra
un grapat generós de nous
3 cullerades de mantega de cacauet
2 culleradetes de pasta de caramel
PREPARACIÓ
En un caçó, desfeu la mantega.
Quan la tingueu ben desfeta, afegiu-hi el sucre "muscovat" i remeneu fins a obtenir una massa homogènia.
Llavors, afegiu els ous batuts, i continueu remenant.
Llavors aboqueu en el bol del batedor elèctric, muntat amb l'accessori pala.
Afegiu la mantega de cacauet i la pasta de caramel, i remeneu una mica, a velocitat baixa, amb l'accessori pala.
Incorporeu-hi la farina, prèviament barrejada amb el llevat, i tamisada. Acabeu de remenar, fins obtenir una massa, força espessa.
Finalment, afegiu primer les gotes de xocolata, i tot seguit els trossos més grossos, i remeneu amb una espàtula.
Per acabar, aboqueu-hi les nous, i feu una última remenada.
Ara es tracta d'untar el motlle amb mantega o amb spray antiadherent.
Aboqueu-hi la massa.
Esteneu-la bé per tot el motlle, amb una espàtula, procurant que a arreu hi quedi el mateix gruix de massa.
Enforneu a 180 graus, amb l'opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 25-30 minuts.
Aquest pastís ha de quedar cruixent de fora i més tovet de dins. Quan, passat el temps, tingueu aquestes textures, ja podeu desenfornar i deixar refredar.
I ja teniu un "pastís galeta" , o "pastís cookie" preparat!
Ja veureu que es mereix el qualificatiu d'espectacular. I, si el serviu amb gelat, ningú s'hi podrà resistir!
Que vagi de gust!
Yo soy la jigante de las galletasss...ñan ñann.Que rica te quedo
ResponEliminaÉs per família nombrosa!!! Una abraçada Doris!
EliminaCarai! És que ens presentes unes delícies que aquí no hi ha qui s'aprimi!!! ha ha ha. Ara seriosament, trobo que has fet una troballa de recepta boníssima. Ha de tenir un gust que... bé, no hi vull ni pensar! Amb la boleta de gelat, perquè baixi avall!! Bon cap de setmana, guapa.
ResponEliminaGràcies Marina! És veritat que és un pastís un pelet addictiu! Bon i dolç cap de setmana per tu també!
Eliminacaram... avui ens vols fer pecar, eh??? però pecar en MAJÜSCULES!!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
M Glòria, jo crec que aquests pecats dolços són dels més menors, en fi, dels que s'hi pot caure de tant en tant! Una abraçada!
EliminaQuina textura... es veu exquisit! Sí que ha de ser consistent, però tot i així, només de veure'l, em venen unes ganes boges de menjar-ne un bon tros!! hehehehe I amb el gelat... mare meva que bo!
ResponEliminaPetons Mònica i bon cap de setmana!
Hola Cristina, és consistent però molt agradable de menjar, i el gelat és la combinació perfecta! Una abraçada!
EliminaBuf, quina pintassa que té aquest pastís, com per resistir-se a menjar-ne!
ResponEliminaPetons!
Ja sol passar això ja. Que després d'anar retocant la recepta en surt una de nova molt millor. Encara q a vegades a mi també me'n surt una versió que ha d'anar directa al cubell de les escombraries jejeje..... La teva té una pinta deliciosa, i aquesta textura entre galeta i brownie ha de ser...... uhmmmm......
ResponEliminaPetonets :-)