dissabte, 1 de juny de 2013

CUPCAKES DE XOCOLATA I FUDGE

El fudge és un tipus de caramel, tou, com una mena de toffe. N'hi ha moltes varietats, però un dels més famosos el butter fudge escocès. Quan vaig anar a Escòcia el vaig tastar (juntament amb unes delicioses galetes de mantega) i em va entusiasmar. Aquesta setmana en vaig localitzar, de la varietat vainilla, en un supermercat que celebra una mena de fira de productes gastronòmics escocesos i, com ja us podeu imaginar, no me'n vaig poder estar de comprar-ne una bossa (una mica grossa). El fudge es fa amb sucre, llet o llet condensada i mantega, i pot tenir sabors i ingredients complementaris múltiples!  Fins i tot es pot preparar fudge de xocolata! També és molt utilitzat en calent, quan té una textura cremosa, per elaborar pastissos. Avui però, utilitzarem els que vaig comprar fets, i els farem servir per preparar uns cupcakes de xocolata! Espero que us agradin, i només us puc dir que els meus tastadors oficials van donar-hi el vist-i-plau amb nota!


INGREDIENTS (per uns 16 cupcakes)
115 grams de mantega (a temperatura ambient)
220 grams de sucre blanc
3 ous
180 grams de farina
2 culleradetes de llevat tipus Royal
120 de llet
1 culleradeta de pasta de caramel
fugde
una mica de crema de mantega de xocolata (jo vaig utilitzar la que em va sobrar de l'altre dia de la Betty Crocker)

Aquest són els fugde de vainilla que vaig comprar!

PREPARACIÓ
Amb el batedor elèctric, amb l'accessori pala, batre el sucre i la mantega, fins obtenir una crema.


Afegir-hi els ous un a un i continuar batent.


Llavors barrejar i tamisar la farina, el llevat i el cacau.


I per altre costat barrejar la llet i la pasta de caramel, fins que aquesta darrera quedi ben desfeta i deixi la llet de color "cafè amb llet".


Incorporar la barreja de farina i de llet, alternativament i en un parell de tongades, a la massa, i acabar de batre, a velocitat baixa.


Us quedarà una massa fosca, que haureu de fer esforços per no tastar crua (us ho dic perquè jo ho he fet i està boníssima).


Llavors, és quan entren en joc els fudge. Aquí es com venien sencers, però ho els he tallat, en tres trossos pel farcit, i per la meitat per la decoració final.


Ompliu un quart dels paperets amb la massa, i hi col·loqueu un terç de fudge a cada un.


Acabeu d'omplir fins una mica més de la meitat amb la resta de massa.


Enforneu, a 180 graus, durant uns 15 minuts, i ja els tindreu preparats (en tot cas, per veure si estan cuits cal apretar la superfície amb el dit, i comprovar que la massa, en comptes d'enfonsar-se, retorna).


Deixeu refredar i col·loqueu una mica de crema de mantega de xocolata al capdamunt (o crema d'avellanes, o qualsevol crema densa que permeti enganxar-hi una meitat de fudge).


Enganxeu una meitat de fudge a sobre de cada cupcake.


I ja els teniu preparats i llestos per "devorar"!



Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Respostes
    1. Una mica "bomba" si que són, però estan tan bons!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. Ohhh segur que és irresistible!!! Quina pinta!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El fugde és irresistible, i en cupcake encara més! Una abraçada!

      Elimina
  3. vaig a casa teva amb el cafè, d'acord?

    ResponElimina
  4. Dolcet, dolcet!!! Tan quedat molt bonics.

    ResponElimina
  5. Que riquísimos te quedaron con esos riquisimos caramelos.Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els fudge, a mi, em creen addicció, i això que no sóc gaire de caramels!!! Una abraçada Doris!

      Elimina
  6. Nena això fa por!!!!!!!! Això ha de ser un no parar de menjar!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, una part se'ls van menjar els amics de la meva filla mitjana, o sigui que, si més no això, ho vam repartir una mica...Una abraçada!

      Elimina
  7. Ostres quina delicia! No els he provat aquests caramels però ja me'n deleixo, i a més amb la xocolata de les magdalenes..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són més que bons! Si mai en trobes no dubtis en comprar-ne una bosseta! Una abraçada!

      Elimina
  8. Aq toc del caramel ha d ser genial!!! Una delícia!!!
    Petonets bonica :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dia vull provar de fer-los casolans aquest caramels...ja t'explicaré! Una abraçada!

      Elimina
  9. I tant que havien d’aprovar i amb nota aquesta cupcakes, perquè et van quedar, a part de segur que per llepar-se els dits, preciosos Mònica!!! Demà per esmorzar ja m'agradaria tenir-ne uns quants!!! hehehe

    Molts petons guapa i bona setmana!!!

    ResponElimina